Κρατάει τις εμπειρίες η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ

Με μπόλικες εμπειρίες από τις διπλές αναμετρήσεις με το Βέλγιο η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον Promotion Round για το EHF Euro 2026.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την ήττα με 30-18 εκτός έδρας, ηττήθηκε και στο εντός έδρας παιχνίδι που έγινε στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» με 36-22.

Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν από την αρχή του αγώνα να μπουν μπροστά στο σκορ και έλεγξαν τη διακύμανση του σκορ, πετυχαίνοντας μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να προηγούνται με 15-8, διατηρώντας το προβάδισμά τους στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου (36-22).

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας και παράλληλα του αγώνα ήταν ο Ιούλιος Αργυρού με επτά γκολ, όσα πέτυχε και ο J. Cadel από πλευράς των φιλοξενουμένων. Από εκεί και πέρα, για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έξι πέτυχε ο Λούκας Παρασκευά, τρία είχε ο Χρίστος Αργυρού και από δύο οι Βασίλης Δημοσθένους και Χρίστος Γεωργίου. Το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ πρόσθεσαν επίσης οι Ονούφριος Τζούβας και Χαρίλαος Χατζηγιάννης.

Ο αγώνας μεταδόθηκε από το ΡΙΚHD με χορηγό μετάδοσης τη Sabbianco Properties, ενώ Χορηγός του αγώνα ήταν Pissis LTD.

Οι συνθέσεις:

Kύπρος (Α. Αντρέου): Α. Παπαγιάννης, Γ. Ππούμος, Ι. Αργυρού 7, Λ. Παρασκευά 6, X. Aργυρού 3, Β. Δημοσθένους 2, Χ. Γεωργίου 2, Ο. Τζούβας 1, Χ. Χατζηγιάννης 1, Ξ. Κυπριανού, Χ. Σοφοκλέους, Σ. Τίκκας, Σ. Χατζηδάκης, Γ. Κρητικός, Α. Χαραλάμπους, Α. Ιωάννου

Belgium (Yérime Sylla): Ν. Deekens, A. Vanhove, J. Cadel 6, N. Braun 4, Q. Colman 5, S. Ooms 3, H. Hadzic 4, R. Samyn 3, S. Danesi 4, R. Kotters 2, L. Delpire, J. Beckers 2, Y. Glorieux 1, L. Marchal, J. Gille, K. Kriescher