Εντατική προετοιμασία για την Εθνική Ανδρών ενόψει των αγώνων με το Βέλγιο

Στην πρώτη φάση της προετοιμασίας της βρίσκεται η Εθνική Ανδρών στο Χάντμπολ ενόψει των αγώνων απέναντι στο Βέλγιο, στα μέσα Ιανουαρίου, για τον 2026 Promotion Round.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στο Βέλγιο στις 10 Ιανουαρίου (18:00), ενώ η ρεβάνς θα γίνει στην Κύπρο τρεις ημέρες αργότερα, το Σάββατο 13 του μηνός (17:00).

Έπαθλο αυτών των αναμετρήσεων θα είναι η πρόκριση σε προκριματικό όμιλο, ένα βήμα πριν από την τελική φάση του EHF Euro 2026.

«Σίγουρα η αποστολή μας είναι πάρα πολύ δύσκολη. Στόχος να καταφέρουμε να συνοδέψουμε καλές εμφανίσεις με τα ιδανικά αποτελέσματα, για να κυνηγήσουμε το όνειρο» δηλώνει ο προπονητής της Εθνικής, Ανδρέας Ανδρέου.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής σημειώνει ότι ο αντίπαλος μας έχει προχωρήσει σε ανανέωση των παικτών, αφού στην κλήση που ανακοίνωσαν συμπεριλαμβάνονται επτά νέοι χειροσφαιριστές, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

Εκτός αρχικής κλήσης της Εθνικής μας έμειναν οι Ανδρέας Χαλκίδης και Βασίλης Γιωργαλάς, ενώ από την Σαββατιάτικη (23/12) προπόνηση αναμένεται να ακολουθήσουν το κανονικό πρόγραμμα οι Νικηφόρου, Παρασκευά και Ιωάννου που αντιμετώπιζαν κάποια μικροπροβλήματα τις προηγούμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι προπονήσεις για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συνεχιστούν στην Κύπρο μέχρι τις 9 Ιανουαρίου οπότε και είναι προγραμματισμένη η πτήση για το Βέλγιο. Οι χειροσφαιριστές θα έχουν ρεπό για τις ημέρες των γιορτών στις 24-26 Δεκεμβρίου, όπως επίσης την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Στην κλήση βρίσκονται οι πιο κάτω χειροσφαιριστές:

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (8): Tάσος Ιωάννου, Γιώργος Κρητικός, Αλέξης Χαραλάμπους, Αντώνης Παπαγιάννης, Ανδρέας Παπαλαμπριανού, Στέφανος Τίκκας, Ξένιος Κυπριανού, Ανδρέας Ιωάννου

Sabbianco Ανόρθωση (4): Ιούλιος Αργυρού, Χρίστος Αργυρού, Δημήτρης Νικηφόρου, Άγγλος Λεωνίδου

Παρνασσός (5): Bασίλης Δημοσθένους, Σίμος Χατζηδάκης, Λούκας Παρασκευά, Γιώργος Ππούμος, Χρίστος Ταρτίος

Προοδευτικός (1): Xαράλαμπος Σοφοκλέους

ΑΠΟΕΛ (3): Χρίστος Γεωργίου, Νικηφόρος Χαραλάμπους, Δαυίδ Πέτρου

Κ.Ν. Αγίοι Τριμιθιάς (4): Στέφανος Μελισσάς, Ονούφριος Τζούβας, Γιώργος Τριμιθιώτης, Μάριος Χαραλάμπους

Πανελλήνιος Eλλάδας (1): Χάρης Χατζηγιάννης