Μόνο με εκπλήξεις αλλάζει η πρώτη τετράδα στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών

Με τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ έχει σε μεγάλο βαθμό ξεκαθαρίσει ο διαχωρισμός των οκτώ ομάδων στα δυο γκρουπ ενόψει της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης.

Ουσιαστικά, όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής, η πρώτη τετράδα φαίνεται πως θα αποτελείται από τις ίδιες ομάδες που απάρτιζαν το πρώτο γκρουπ και στην περσινή χρονιά.

Παρνασσός και Sabbianco Ανόρθωση που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, έκλεισαν και μαθηματικά τη θέση τους στα πάνω διαζώματα για την επόμενη φάση και είναι οι δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο. Με βάση τα παιχνίδια που απομένουν, θεωρείται τυπικό να μπει η σφραγίδα συμμετοχής στο πρώτο γκρουπ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του ΑΠΟΕΛ.

Εξάλλου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο δεν έχασε βαθμούς εκτός από τα παιχνίδια με τις δυο ομάδες που προπορεύονται (δυο ήττες από τη Sabbianco Ανόρθωση και μια ισοπαλία, μία ήττα με Παρνασσό). Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ με προβάδισμα τριών βαθμών από τον Προοδευτικό έχει τον πρώτο και κύριο λόγο για την τέταρτη θέση.

Μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Προοδευτικού, οι γαλαζοκίτρινοι έχουν το προβάδισμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού είχαν κερδίσει τον έναν από τους δυο μεταξύ τους αγώνες (σ.σ. ο άλλος έληξε ισόπαλος) και με βάση το πρόγραμμα που έχουν ενώπιον τους θεωρείται δύσκολο να καλυφθεί η απόσταση, εκτός αν προκύψει κάποια έκπληξη. Ο ΑΠΟΕΛ έχει να παίξει με Sabbianco Ανόρθωση, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Μαυρομμάτη Αγ. Παύλου, ενώ το συγκρότημα της Πάφου θα παίξει με Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Παρνασσό και ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς.

Σημειώνεται ότι για την ολοκλήρωση της α’ φάσης, πέραν των παιχνιδιών της 3ης αγωνιστικής, η οποία είχα αναβληθεί τον Οκτώβριο που ήταν ορισμένη, απομένουν ακόμη τα παιχνίδια για τη 13η και 14η αγωνιστική, που θα ολοκληρωθούν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος περί τα τέλη Ιανουαρίου, μετά τη διακοπή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καθώς και μετά τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στα μέσα του πρώτου μήνα του 2024. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί απέναντι στο Βέλγιο για τον Promotion Round του EHF EURO 2026, με τον πρώτο αγώνα να είναι εκτός έδρας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου και τη ρεβάνς στην Κύπρο το Σάββατο 13 του μήνα.

Αποτελέσματα – 12η αγωνιστική

Παρνασσός – Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 50-21

ΑΠΟΕΛ – ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς 25-23

Προοδευτικός – ΕΝΑΒ 29-22

Sabbianco Ανόρθωση – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 35-19

 

Τα παιχνίδια που απομένουν

3η αγωνιστική

ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς – Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου

Παρνασσός – ΕΝΑΒ

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο – Προοδευτικός

Sabbianco Ανόρθωση –  ΑΠΟΕΛ

13η αγωνιστική

ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς – ΕΝΑΒ

Παρνασσός – Προοδευτικός

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο – ΑΠΟΕΛ

Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου – Sabbianco Ανόρθωση

14η αγωνιστική

ΑΠΟΕΛ – Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου

Παρνασσός – Sabbianco Ανόρθωση

Προοδευτικός – ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο – ΕΝΑΒ

Βαθμολογία (Σε 11 Αγώνες)

  1. Παρνασσός                     21 βαθμοί
  2. Sabbianco Aνόρθωση           20
  3. Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιo 15
  4. ΑΠΟΕΛ                     13
  5. Προοδευτικός 10
  6. ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς 5
  7. ΕΝΑΒ                     4
  8. Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 0