Δίνει την πρώτη μάχη με το Βέλγιο η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ

Με όνειρο ένα αποτέλεσμα που θα αφήσει ανοικτή την υπόθεση πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Κύπρο η Εθνική Ανδρών στο Χάντμπολ ταξίδεψε στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης (10/01), στις 19:00, και αφορά το πρώτο σκέλος των αναμετρήσεων για τον 2026 Promotion Round.

Η Εθνική μας θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει το ιδανικό σκορ που θα της δώσει το δικαίωμα για να κυνηγήσει την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων που θα ακολουθήσει στο νησί το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου (13/01, 17:00).

Σημειώνεται ότι ο νικητής του ζευγαριού θα προωθηθεί σε προκριματικό όμιλο, μέσω του οποίου θα προκύψουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους της τελικής φάσης του EHF Euro 2026.

Ο αγώνας θα γίνει στο στάδιο «Σπόρτχαλ Άλβερμπεργκ», το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λιμβουργίας, Άσσελτ. Έχει χωρητικότητα 2,012 θεατών. Οι διαιτητές του ματς θα είναι Γιέσπερ Κίρκχολμ Μάντσεν και Χένρικ Μόρτενσεν από τη Δανία, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Λιθουανός Τάντας Γιάνσονας.

Στη διάθεση του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Ανδρέα Ανδρέου, βρίσκονται οι ακόλουθοι 16 χειροσφαιριστές: Αντώνης Παπαγιάννης, Ξένιος Κυπριανού, Xαράλαμπος Σοφοκλέους, Λούκας Παρασκευά, Bασίλης Δημοσθένους, Στέφανος Τίκκας, Ιούλιος Αργυρού, Ανδρέας Παπαλαμπριανού, Σίμος Χατζηδάκης, Χρίστος Αργυρού, Χρίστος Γεωργίου, Ονούφριος Τζούβας, Νικηφόρος Χαραλάμπους, Γιώργος Κρητικός, Αλέξανδρος Χαραλάμπους και Ανδρέας Ιωάννου.