Κληρώθηκε με το Βέλγιο η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ

Τον αντίπαλο τον οποίο θα αντιμετωπίσει στον ενδιάμεσο γύρο πριν από τη δεύτερη φάση του EHF EURO 2026 έμαθε η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ. Η κληρωτίδα έβγαλε αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος το Βέλγιο.

Οι αγώνες της φάσης θα γίνουν στα μέσα Ιανουαρίου 2024. Συγκεκριμένα, η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στην έδρα του αντιπάλου, που βγήκε πρώτο από την κληρωτίδα (10 ή 11 Ιανουαρίου) ενώ η ρεβάνς λίγες ημέρες αργότερα στην Κύπρο (13 ή 14 Ιανουαρίου).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το εισιτήριο για τη φάση αυτή, αφού πέτυχε το καλύτερο πλασάρισμα ευρωπαϊκής ομάδας στο IHF Emerging Nations Championship, διοργάνωση στην οποία έφθασε μέχρι τον τελικό (σ.σ. ηττήθηκε από την Κούβα) τον περασμένο Απρίλιο στη Βουλγαρία.

Στα άλλα δύο ζευγάρια, η νικήτρια της πρώτης φάσης των προκριματικών του EHF EURO 2026, Μεγάλη Βρετανία, θα αντιμετωπίσει το Κόσοβο, ενώ η Λετονία κληρώθηκε με το Λουξεμβούργο. Οι ομάδες που θα προκριθούν από τη διαδικασία των νοκ-άουτ θα προκριθούν στη δεύτερη φάση.