Έμαθαν αντιπάλους οι τέσσερις εκπρόσωποι της Κύπρου στα Κύπελλα Ευρώπης 2023-24

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (18/7) στη Βιέννη οι κληρώσεις του EHF European League και EHF European Cup 2023-24, δεύτερης και τρίτης τη τάξει, αντίστοιχα, ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, σε Άνδρες και Γυναίκες. Οι νταμπλούχοι Sabbianco Ανόρθωση Αμμοχώστου στους Άνδρες και ΕΝ Αθηένου στις Γυναίκες καθώς και οι φιναλίστ των εγχώριων διοργανώσεων, Παρνασσός Στροβόλου και CyView Λατσιά θα αγωνιστούν στο  EHF European Cup.

Η Sabbianco Ανόρθωση κληρώθηκε από το Νο8 της κατάταξης δυναμικότητας και θα αντιμετωπίσει την HC Metaloplastika Elixir Sabac στις 14-15 Οκτωβρίου στη Λευκωσία, με τη ρεβάνς μια βδομάδα αργότερα στη Σερβία

Στις ίδιες ημερομηνίες ο Παρνασσός Στροβόλου θα αγωνιστεί με FTC Green Collect με τον πρώτο αγώνα στην Ουγγαρία.

Οι δύο κυπριακές ομάδες ξεκινούν από το β’ γύρο στον οποίο μετέχουν 64 ομάδες. Στον α’ γύρο θα αγωνιστούν οι 24 πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης.

Οι κληρώσεις των γυναικών

Στις Γυναίκες οι αγώνες θα γίνουν 23-24 Σεπτεμβρίου και 30-31 του ίδιου μήνα, για το β’ γύρο, αφού στον α’ γύρο δεν υπάρχουν αγώνες. Μετέχουν συνολικά 64 ομάδες.

H EN Αθηένου θα αγωνιστεί με τη Σλοβένικη ZRK Izola με τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας, ενώ τα CyView Λατσιά κληρώθηκαν με την Swieqi RGF Phoenix από τη Μάλτα με τον πρώτο αγώνα στην Κύπρο.