Ξεκαθάρισαν δύο, μένουν άλλα δύο εισιτήρια για το Final 4

Από τα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ έχουν ξεκαθαρίσει ήδη οι δύο από τις τέσσερις ομάδες που θα βρίσκονται στο Final 4 της διοργάνωσης.

Οι δυο εκκρεμότητες αφορούν στο, ούτως ή αλλιώς πιο αμφίρροπο ζευγάρι της φάσης αυτής, ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και τον ΑΠΟΕΛ, καθώς και στον αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων που αγωνίζονται στην Β’ κατηγορία, Πανελληνίου και Απόλλων Αγίου Παύλου. Πρόκριση εξασφάλισαν από το πρώτο παιχνίδι ο Παρνασσός και η Sabbianco Ανόρθωση με τις ρεβάνς απέναντι σε ΘΟΪ Αυγόρου και ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς αντίστοιχα να είναι πλέον τυπικού χαρακτήρα.

Στο γήπεδο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 21-18 τον ΑΠΟΕΛ και πήραν μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Οι νικητές στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν μεγαλύτερη διαφορά (13-8), που μειώθηκε όμως στο δεύτερο μέρος κατά δύο γκολ.

Ανοιχτή παραμένει και η υπόθεση πρόκρισης ανάμεσα στον Πανελλήνιο και τον Απόλλων Αγίου Παύλου, με τον δεύτερο να έχει ισχνό προβάδισμα κερδίζοντας εκτός έδρας, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, με το στενό σκορ 28-27. Ο Πανελλήνιος παρά την ήττα στην έδρα του ελπίζει, έχοντας καταφέρει στο δεύτερο ημίχρονο να μαζέψει τη διαφορά που δημιουργήθηκε στο πρώτο ημίχρονο (16-10).

Από εκεί και πέρα, στα άλλα δυο ζευγάρια που βρίσκονται ομάδες της Α’ κατηγορίας, τα φαβορί έκλεισαν θέση για την επόμενη φάση, με μεγάλα σκορ στα πρώτα παιχνίδια. Η Sabbianco Aνόρθωση επικράτησε εκτός έδρας του ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς με 30-16 (ημίχρονο 16-8), ενώ ο Παρνασσός, επίσης εύκολα, πήρε κι αυτός διπλό κόντρα στο ΘΟΪ Αυγόρου με 27-3 (ημίχρονο 21-2).