Μετά το πρωτάθλημα, κυρίαρχος και στο κύπελλο η Ε.Ν. Αθηένου

Την κυριαρχία της στο Γυναικείο Χάντμπολ το τελευταίο διάστημα επιβεβαίωσε η Ε.Ν. Αθηένου, η οποία μετά τις δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα κόντρα στα CyView Λατσιά, κέρδισε τον βασικό ανταγωνιστή της και στο κύπελλο και πλέον έχει ορθάνοικτο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση για δεύτερη σερί χρονιά.

Η ομάδα της Αθηένου, μετά την ισοπαλία 34-34 στον πρώτο αγώνα, επικράτησε στη ρεβάνς με 34-22 (16-13) και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στο Final 4 της διοργάνωσης, όπου θα λάβουν μέρος επίσης οι Πανελλήνιος, ΑΟ Αραδίππου και ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς.

Η Ε.Ν. Αθηένου, μετά την πρόκριση επί των CyView Λατσιά, θεωρείται πλέον το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο θεσμό του κυπέλλου. Aν φθάσει στον τελικό θα το πετύχει για τέταρτη συνεχόμενη φορά, έχοντας σηκώσει την κούπα το 2020 και το 2022. Συνολικά μετρά τέσσερις κατακτήσεις, αφού το πήρε και το 2014 και το 2016.

Θυμίζουμε ότι το συγκρότημα της Αθηένου παραμένει αήττητο από τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και είχε χάσει στον αγώνα του Σούπερ Καπ από τα CyView Λατσιά. Στην τρέχουσα σεζόν, πέραν από τα παιχνίδια του κυπέλλου, σε οκτώ αναμετρήσεις πήρε τη νίκη και οδηγεί αήττητη την κούρσα του πρωταθλήματος μετά το πέρας των δυο πρώτων γύρων.