Oι ομάδες που πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά

Προβάδισμα πρόκρισης ενόψει των ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας πήραν Παρνασσός, Sabbianco Aνόρθωση, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Προοδευτικός, κερδίζοντας στους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης τους Μαυρομμάτη Αγ. Παύλου ΑΠΟΕΛ, ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς και ΕΝΑΒ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι την πρόκριση σε κάθε ζευγάρι θα πάρει η ομάδα που θα έχει τους περισσότερους βαθμούς από τις διπλές αναμετρήσεις, ενώ τo επόμενo κριτήριo είναι η διαφορά τερμάτων κι ακολούθως τα εκτός έδρας γκολ. Εάν σε όλα υπάρχει ο ίδιος αριθμός, τότε η ομάδα που θα περάσει στην επόμενη φάση θα βγει μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι.

O Παρνασσός επικράτησε με 41-14 (ημίχρονο 20-8) του Μαυρομμάτη Αγ. Παύλου. Με δέκα τέρματα ο Άντον Βαλεντίν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Στροβόλου, ενώ τον ακολούθησε με εννέα ο Τηλέμαχος Νάκος. Πέντε από πλευράς της ομάδας του Αγ. Παύλου πέτυχε ο Αργύρης Πέτρου.

Η Sabbianco Aνόρθωση κέρδισε εκτός έδρας με 30-23 (ημίχρονο 13-11) τον ΑΠΟΕΛ, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Νικόλαο Τοτό που πέτυχε εφτά τέρματα, ενώ περισσότερα τέρματα στον αγώνα πέτυχε ο Ανδρέας Φωτίου των «γαλαζοκιτρίνων» στέλνοντας 11 φορές τη μπάλα στα δίχτυα.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο νίκησε στην έδρα του με 34-17 (ημίχρονο 15-8) τον ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς. Εννέα τέρματα είχε ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, ενώ τον ακολούθησε ο συμπαίκτης του Αλέξανδρος Οικονόμου με πέντε, όσα είχε για τους φιλοξενούμενος ο Κωνσταντίνος Μακρής.

Εντός έδρας επικράτηση και για τον Προοδευτικό με 31-26 (ημίχρονο 16-10) επί της ΕΝΑΒ. Για τους νικητές ο Finnbogi Saemundsson πέτυχε εννέα τέρματα και οκτώ ο Χαράλαμπος Σοφοκλέους, ενώ εφτά είχε ο Γιώργος Γιωργαλλής της ομάδας της Αγίας Βαρβάρας.

Αποτελέσματα – Πρώτοι Αγώνες Α’ φάσης

Παρνασσός – Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 41-14

ΑΠΟΕΛ – Sabbianco Ανόρθωση 23-30

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο – ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς 34-17

Προοδευτικός – ΕΝΑΒ 31-26