Ισοπαλία στο ντέρμπι, κράτησε την πρωτιά ο Παρνασσός

Σε ένα εντυπωσιακό ντέρμπι, πραγματική διαφήμιση του κυπριακού Χάντμπολ, Παρνασσός και Sabbianco Aνόρθωση έμειναν στην ισοπαλία 24-24 (ημίχρονο 10-10) κι έτσι τα βαθμολογικά τους δεδομένα παρέμειναν τα ίδια με το τέλος της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.

Ο αγώνας ήταν ανταγωνιστικός από την αρχή μέχρι το τέλος με καμία από τις δυο ομάδες να μην ξεφεύγει αρκετά στο σκορ. Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε το προβάδισμα με διαφορά δυο τερμάτων (22-24) πριν από το φινάλε, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν και να κρατήσουν το αήττητό τους στη φετινή σεζόν.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα, με οκτώ γκολ, ήταν ο Ελεύθεριος Σεϊρεκίδης της Sabbianco Aνόρθωση, ενώ από πλευράς Παρνασσού έξι τέρματα είχε ο Χάιντουκ Γκεόργκελ Γκάμπριελ.

Μετά την ισοπαλία, ο Παρνασσός με 26 βαθμούς μπαίνει ως πρώτος στη δεύτερη φάση, με την Sabbianco Aνόρθωση να τον ακολουθεί έναν βαθμό πιο πίσω.

Στο τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που σήμερα (03/02) επικράτησε με 37-27 (ημίχρονο 22-11) της ΕΝΑΒ κι έφθασε τους 21 βαθμούς, με την ομάδα της Αγίας Βαρβάρας να έχει τέσσερις. Ο Ηλίας Δεμερτζίδης με εννέα γκολ ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ περισσότερα στον αγώνα πέτυχε ο Γιώργος Γιωργαλλής που έστειλε 12 φορές τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο τρίτο παιχνίδι του Σαββάτου, ο Προοδευτικός κέρδισε με 27-23 (ημίχρονο 12-12) τον ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς και έτσι προπορεύεται στο β’ γκρουπ με 12 βαθμούς, με την σημερινή αντίπαλό του να βρίσκεται τρεις βαθμούς πιο πίσω (9β.). Eννέα γκολ πέτυχε ο Finnbogi Saemundsson για τους γηπεδούχους και οκτώ για τους φιλοξενούμενους ο Στέφανος Μελίσσας.

Θυμίζουμε ότι η αυλαία της αγωνιστικής είχε ανοίξει με νίκη του ΑΠΟΕΛ με 35-20 (ημίχρονο 20-8) επί του Μαυρομμάτη Αγ. Παύλου. Οι γαλαζοκίτρινοι συμπληρώνουν το πρώτο γκρουπ ως τέταρτοι με 15 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Αγ. Παύλου δεν πρόσθεσε βαθμό στο λογαριασμό της. Ο Αντρέας Φωτίου των νικητών ήταν πρώτος σκόρερ με οκτώ γκολ, όσα πέτυχε και ο Αργύρης Πέτρου των φιλοξενουμένων.

Πρόγραμμα – 14η αγωνιστική

ΑΠΟΕΛ – Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 35-20

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο – ΕΝΑΒ 37-27

Παρνασσός – Sabbianco Ανόρθωση 24-24

Προοδευτικός – ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς 27-23

Βαθμολογία (Σε 14 Αγώνες)

  1. Παρνασσός                     26 βαθμοί
  2. Sabbianco Aνόρθωση           25
  3. Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιo 21
  4. ΑΠΟΕΛ                     15

  1. Προοδευτικός 12
  2. ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς 9
  3. ΕΝΑΒ                     4
  4. Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 0.