Στο «EHF Goalkeeper summit» θα συμμετάσχει ο Δημήτρης Ταρτίος

Στο «EHF Goalkeeper summit», που θα γίνει στις 5 και 6 Οκτωβρίου στη Βιέννη, ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης θα βρεθεί και ο Δημήτρης Ταρτίος.

Πρόκειται για το 1ο συνέδριο-σεμινάριο που αφορά κυρίως προπονητές τερματοφυλάκων χειροσφαίρισης και το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΕΗF).

Ομιλητές-εισηγητές θα είναι προπονητές εγνωσμένης αξίας για το Παγκόσμιο Χάντμπολ. Επίσης, διακεκριμένοι επιστήμονες, αθλητικοί ορθοπεδικοί και αθλητικοί ψυχολόγοι, θα κάνουν διαλέξεις για ότι αφορά την εκγύμναση, ψυχολογική προετοιμασία πριν και μετά τον αγώνα σε ένα τερματοφύλακα χειροσφαίρισης.

Ο Δημήτρης Ταρτίος αιτήθηκε τη συμμετοχή του στο Goalkeeper summit, η EHF έγκρινε το αίτημά του, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για εκείνον, όσο και για την κυπριακή χειροσφαίριση.

«Προσωπικά νιώθω πολύ χαρούμενος γιατί θα είμαι ανάμεσα στους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης και ευελπιστώ, όπως και στην Κροατία όταν συμμετείχα στο διεθνές καμπ τερματοφυλάκων, να αντλήσω τόσες καινούργιες πληροφορίες έτσι ώστε να τις μεταδώσω στους τερματοφύλακες μου» δηλώνει ο Δημήτρης Ταρτίος.

Στη συνέχεια, συμπληρώνει: «Είναι για μένα μια επένδυση στις γνώσεις μου και στο επάγγελμά μου, αφού τα έξοδα είναι εξ ολοκλήρου δικά μου. Έχω όραμα και στόχο στην ανάπτυξη της χειροσφαίρισης στην Κύπρο και θέλω να βοηθήσω στην ανάπτυξη όσο μπορώ. Τέτοιου είδους σεμινάρια υπάρχουν πάρα πολλά σε όλη την Ευρώπη και είναι καλό και σωστό να τα παρακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοι στον χώρο».

Ο Δημήτρης Ταρτίος αγωνίστηκε για 30 χρόνια ως τερματοφύλακας, πρώτα στην ΣΠΕ Στροβόλου κι έπειτα στον Παρνασσό. Από το 2010 ασχολήθηκε με την προπονητική στις ακαδημίες της ΣΠΕ Στροβόλου όπου ανέδειξε διαχρονικά ικανότατους τερματοφύλακες. Αυτήν τη στιγμή είναι προπονητής τερματοφυλάκων στον Παρνασσό.