Νικητές το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και οι Ladiez στο ΕΒΤ στις Φοινικούδες

To Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και οι Ladiez Beach Handball αναδείχθηκαν νικητές στο ΕΒΤ στις Φοινικούδες της Λάρνακας με την ονομασία «Messogios Beach Handball Cyprus Tournament», που αποτελεί και μέρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ.

Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου κέρδισε την κατηγορία των Ανδρών με νίκη 2-0 στον τελικό επί του Pissis 1, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο ΑΠΟΕΛ κερδίζοντας 2-0 στον μικρό τελικό τους Aradippou Warriors. Οι δυο φιναλίστ είχαν βρεθεί αντίπαλοι και στη φάση των ομίλων με τον Pissis 1 να κερδίσει εκείνο τον αγώνα (2-1), στη μοναδική ήττα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στο τουρνουά. Στον άλλο όμιλο την πρωτιά είχε πάρει ο ΑΠΟΕΛ με τους Aradippou Warriors να παίρνουν τη δεύτερη θέση. Στα ημιτελικά ο νικητής της κατηγορίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, είχε επικρατήσει μετά από μεγάλη μάχη του ΑΠΟΕΛ με 2-0, ενώ στο άλλο ζευγάρι ο Pissis 1 πήρε την πρόκριση κόντρα στους Aradippou Warriors. Στη φάση των ομίλων συμμετείχαν επίσης, στον α’ ο Pissis 2 και ο Saint Αγίων Τριμιθιάς.

Στις γυναίκες, οι Ladiez Beach Handball ολοκλήρωσαν το τουρνουά αήττητες. Μετά τις τρεις νίκες τους στη διάρκεια των ομίλων, απέναντι σε Aradippou Fighters, Ομόνοια και ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς, νίκησαν στη φάση των «4» με 2-0 ο ΑΟ KN Αγίων Τριμιθιάς και επικράτησαν στον τελικό της Ομόνοιας επίσης με 2-0. Η Ομόνοια έφθασε στον τελικό της διοργάνωσης κερδίζοντας με το ίδιο σκορ τους Aradippou Fighters. Την τρίτη θέση στις γυναίκες πήρε ο ΑΟ KN Αγίων Τριμιθιάς. Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα οι Ladiez Beach Handball είχαν πάρει τη δεύτερη θέση στο Beach Handball Tournament – Gaeta που έγινε στην Ιταλία (23-25 Ιουνίου).

Το «Messogios Beach Handball Cyprus Tournament» διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουλίου και βρισκόταν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (ΚΟΧ) και είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ΕΒΤ). Διοργανωτές ήταν η Premark – Public Relations Marketing & Business Solutions και η Βασία Μέζου Interior, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη της οργάνωσης και το τουρνουά το οποία θα γίνει στις το τριήμερο 4-6 Αυγούστου.