Eκτός μεταλλίων η Εθνική Γυναικών Μπιτς Χάντμπολ

Εκτός μεταλλίων έμεινε η Εθνική Γυναικών Μπιτς Χάντμπολ στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023», μετά από τις δυο σημερινές ήττες από Κροατία και Ελλάδα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί πλέον για τις θέσεις 5-7 στη διοργάνωση. Την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, στις 10:20, θα αναμετρηθεί με την Πορτογαλία.

Πιο κάτω οι ανταποκρίσεις από τον Θωμά Κεττένη (Aπεσταλμένος ΚΥΠΕ-ΚΟΕ):

Κύπρος-Ελλάδα

Η πρωινή ήττα στις λεπτομέρειες από την Κροατία μετά από την υπερπροσπάθεια, φαίνεται να άδειασε ψυχολογικά και σωματικά τις Κύπριες χειροσφαιρίστριες, οι οποίες στον απογευματινό κρίσιμο αγώνα με την Ελλάδα, δεν μπήκαν σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα στη διεκδίκηση της νίκης.

Στον 5ο της αγώνα στο τουρνουά του Μπιτς Χάντμπολ Γυναικών στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023», η κυπριακή ομάδα της ΚΟΕ ηττήθηκε σχετικά εύκολα από την αντίστοιχη ομάδα της Ελλάδας με 2-0 σετ, 17-11 και 20-16.

Πλέον, η Γυναικεία ομάδα της Κύπρου αγωνίζεται αύριο στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά με την Πορτογαλία (10:20), και αφού έχει αποκλειστεί ήδη από τις θέσεις 1-4 που διεκδικούν τα μετάλλια θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-7.

Στο αγωνιστικό μέρος του σημερινού αγώνα με την Ελλάδα, μετά από τα πρώτα λεπτά όταν το σκορ ήταν 4-4, τα κορίτσια της Ελλάδας πήραν προβάδισμα και προηγήθηκαν μέχρι και 12-6. Ένα ξέσπασμα των Κυπρίων κοριτσιών έφερε τον αγώνα στον πόντο (12-11), ωστόσο στη συνέχεια η αφλογιστία της κυπριακής ομάδας, δεν της επέτρεψε να πάρει προβάδισμα. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της Κύπρου και με ένα επιμέρους 5-0 πήρε το πρώτο σετ με σκορ 17-11.

Στο δεύτερο σετ, η Ελλάδα με καθαρό προβάδισμα στην ψυχολογία, μπήκε δυνατά στην άμμο και με το αρχικό 8-0 και 12-2 στη συνέχεια, έδειξε πως δεν θα αφήσει το σετ να πάει σε ντέρμπι. Το 12-2 έγινε 19-10 και το μόνο που κατάφερε η κυπριακή ομάδα ήταν να μειώσει στο τελικό 20-16.

Η σύνθεση της Κύπρου:

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (προπονητής)

Άντρια Τάκη, Μαλβίνα, Ηλία, Έλενα Βραχίμη, Μαγδαληνή Παπά, Βάσω Ιωάννου, Anjela Dimitrijevic, Μαρία Μαρσελλή, Λητώ Ελληνα, η Ρένα Τσαγγάρη, Γεωργία Κκαϊλά.

Κύπρος-Κροατία

Στην καλύτερη τους εμφάνιση μέχρι τώρα στο τουρνουά του Μπιτς Χάντμπολ στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023», η κυπριακή ομάδα των Γυναικών ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Κροατία.

Η ομάδα των Γυναικών της αποστολής της ΚΟΕ στους Αγώνες, ήταν συγκλονιστική και στα 2 σετ, χάνοντας το καθένα στο γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα των δύο δεκαλέπτων.

Στο πρώτο σετ, οι αθλήτριες του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου μπήκαν δυνατά και ήταν απόλυτα ανταγωνιστικές απέναντι στις αντιπάλους τους. Από την αρχή, το σετ πήγαινε πόντο πόντο με τις Κύπριες χειροσφαιρίστριες να απαντούν σε κάθε δίποντο που δεχόντουσαν, μέχρι το 10-10. Οι Κροάτισσες πήραν στο σημείο εκείνο προβάδισμα με 4 πόντους (14-14), με τις Κύπριες να βρίσκουν τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσουν και να ισοφαρίσουν σε 14-14. Στην τελευταία όμως επίθεση που είχε, η ομάδα της Κροατίας κατάφερε να σκοράρει δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο χρόνος που απέμεινε ήταν πολύ λίγος με την ομάδα της Κύπρου να επιχειρεί μακρινό σουτ το οποίο ήταν άστοχο, με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να κλείσει υπέρ της Κροατίας με 16-14.

Ιδιο το σκηνικό και στο δεύτερο σετ, με τις Κύπριες χειροσφαιρίστριες, παρά την απογοήτευση λόγω της έκβασης του πρώτου δεκαλέπτου, να καταθέτουν ψυχή για να ισοφαρίσουν τον αγώνα. Στο σετ αυτό, η ομάδα της Κροατίας κρατούσε συνεχώς το προβάδισμα, όμως η κυπριακή ομάδα έμενε συνεχώς κοντά στο σκορ (8-6, 10-12, 14-16). Λίγο πριν το τέλος, οι Κροάτισσες πήραν προβάδισμα 4 πόντων, με τις Κύπριες να μειώνουν σε 18-20. Ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα υπέρ της Κροατίας στην τελευταία της επίθεση, δεν έδωσε το δικαίωμα στην Κύπρο να έχει την τελευταία επίθεση και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Τελικό σκορ του σετ ήταν 18-20 και του αγώνα 2-0 σετ υπέρ της ομάδας της Κροατίας.

Η σύνθεση της Κύπρου:

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (προπονητής)

Άντρια Τάκη, Μαλβίνα Ηλία, Ελενα Βραχίμη, Μαγδαληνή Παπά, Βάσω Ιωάννου, Anjela Dimitrijevic, Μαρία Μαρσελλή, Λητώ Ελληνα, Ρένα Τσαγγάρη, Γεωργία Κκαϊλά.