Κέρδισε το Κόσοβο, έχασε από την Ιταλία η Εθνική Ανδρών

Την πρώτη της νίκη στους 3ους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023» πέτυχε η Εθνική Ανδρών Beach Handball, επικρατώντας με 2-0 του Κοσόβου, στον δεύτερο της αγώνα για τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης.

Είχε προηγηθεί το πρωί η ήττα από την Ιταλία με 2-0 σετ.

Πιο κάτω οι ανταποκρίσεις από τον Θωμά Κεττένη (Aπεσταλμένος ΚΥΠΕ-ΚΟΕ):

Kύπρος-Κόσοβο:

Την πρώτη της νίκη στο τουρνουά του Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023», πέτυχε η Κύπρος.

Η Εθνική Χάντμπολ της αποστολής της ΚΟΕ στους Αγώνες, επιβλήθηκε με σχετική άνεση της ομάδας του Κοσόβου με 2-0 σετ (20-11 και 26-13) στον απογευματινό αγώνα που έδωσε την Κυριακή.

Μετά την ήττα που δέχθηκαν το πρωί από την ισχυρή, σε παγκόσμιο επίπεδο, Ιταλία, οι Κύπριοι χειροσφαιριστές μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» τον αγώνα, ώστε να καταλάβουν την 3η θέση στον Όμιλο της, πίσω από Κροατία και Ιταλία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα της Κύπρου «μπήκε» δυνατά στον αγώνα, αποφασισμένη να πάρει από νωρίς προβάδισμα και τα κατάφερε. Το καλό ξεκίνημα μεταφράστηκε σε μια καλή διαφορά, η οποία στα πρώτα λεπτά είχε φτάσει στους 9 πόντους (10-1 και 12-3). Η καλή απόδοση, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο σετ να κλείσει με 20-11 υπέρ της ομάδας της Κύπρου.

Στο δεύτερο σετ, ο αγώνας ξεκίνησε πανομοιότυπα με το πρώτο, με την Κύπρο να παίρνει προβάδισμα 8-1 και 12-3 αρχικά. Συνέχεια, η ομάδα του Ανδρέα Σοφοκλέους «άνοιξε» τη διαφορά, αρχικά σε 11 πόντους (16-5) και στη συνέχεια σε 13, 26-13 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του σετ.

Πλέον, η Εθνική που εξασφάλισε την 3η θέση στον 1ο Όμιλο, αγωνίζεται αύριο στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα με αντίπαλο την Ελλάδα που τερμάτισε 2η στον Όμιλο της.

Σύνθεση της Ομάδας:

Ανδρέας Σοφοκλέους (Προπονητής)

Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, Ιωάννης Ιωαννίδης, Χαράλαμπος Πατρύφωνος, Κυριάκος Βορκάς, Πέτρος Πούπας, Ανδρέας Στυλιανού, Νικόλας Σιωτερ, Στέφανος Στεφάνου, Γεώργιος Ιωάννης Κρητικός, Μιχάλης Λύρας.

Κύπρος-Ιταλία

Στην ανωτερότητα των Ιταλών υπέκυψε το μεσημέρι η Εθνική των Ανδρών του Μπιτς Χάντμπολ, στον δεύτερο της αγώνα στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023».

Η ομάδα των Ανδρών της αποστολής της ΚΟΕ στους Αγώνες, ηττήθηκε εύκολα από τους Ιταλούς με 2-0 σετ.

Στο πρώτο σετ, οι Ιταλοί έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους να ξεφύγουν στο σκορ και να μην αφήσουν περιθώρια στην κυπριακή ομάδα και νωρίς στο πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκαν με 2-8. Η διαφορά ήταν και στη συνέχεια εμφανής, καθώς η Ιταλία άνοιξε περισσότερο το προβάδισμα, φτάνοντας σε double σκορ (24-12). Τελικά, το πρώτο σετ έκλεισε με σκορ 30-16 υπέρ των Ιταλών.

Στο 2ο σετ, οι Ιταλοί ξεκίνησαν ακόμη καλύτερα, και με την κακή ψυχολογία των Κυπρίων χειροσφαιριστών κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά 14 πόντων (16-2) μέχρι τα μέση της περιόδου. Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στο υπόλοιπο σετ, με τους Ιταλούς να το κερδίζουν με το ίδιο σκορ όπως και το πρώτο (30-16) και τον αγώνα με 2-0 σετ.

Σύνθεση της Ομάδας:

Ανδρέας Σοφοκλέους (Προπονητής)

Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, Ιωάννης Ιωαννίδης, Χαράλαμπος Πατρύφωνος, Κυριάκος Βορκάς, Πέτρος Πούπας, Ανδρέας Στυλιανού, Νικόλας Σιωτερ, Στέφανος Στεφάνου, Γεώργιος Ιωάννης Κρητικός, Μιχάλης Λύρας