KOX

Προκήρυξη θέσης Ομοσπονδιακού Προπονητή

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Χάντμπολ, δέχεται αιτήσεις για τη πλήρωση θέσης Ομοσπονδιακού Προπονητή

Η θέση αφορά συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών και η διάρκεια του είναι 12μηνη με ημερομηνία έναρξης 1/11/2022 και με ημερομηνία λήξης στις 30/10/2023 και με δικαίωμα ανανέωσης από μέρους της Ομοσπονδίας για ένα χρόνο.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι πληρούν τουλάχιστον ένα εκ των πιο κάτω κριτηρίων:

(α)  Κάτοχοι πτυχίου Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο άθλημα της Χειροσφαίρισης και τουλάχιστον 5ετη πείρα στο άθλημα της χειροσφαίρισης πιστοποιημένη από αρμόδιο φορέα (Ομοσπονδία).

(β)  Κάτοχοι πτυχίου Φυσικής Αγωγής με προπονητική πείρα στο άθλημα της χειροσφαίρισης για τουλάχιστον (5) χρόνια, με αποδεικτικό προς τούτο  στοιχείο από επίσημο φορέα (Ομοσπονδία).

γ)  Κάτοχοι πτυχίου προπονητικού επιπέδου κατηγορίας MASTER σύμφωνα με τη δομή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης και τουλάχιστον 5ετη προπονητική πείρα στο άθλημα της χειροσφαίρισης πιστοποιημένη από αρμόδιο φορέα (Ομοσπονδία).

Απολαβές κατ’ αποκοπή ποσό €6.000- (εξι χιλιάδες ευρώ) για την χρονική περίοδο ενός έτους (1/11/22 έως 30/10/23). Ο Ομοσπονδιακός προπονητής θα είναι ανεξάρτητος επαγγελματίας και/ή παροχές υπηρεσιών και θα είναι υπεύθυνος για τις φορολογίες και/ή εισφορές του.

 

Καθήκοντα, Ευθύνες & Υποχρεώσεις Ομοσπονδιακού προπονητή

 

ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

α. Απασχόληση του Ομοσπονδιακού Προπονητή σημαίνει τη προσφορά του για την εκτέλεση του έργου που αναφέρεται στη συνέχεια.

β. Η προσφορά αυτή θα καθορίζεται, συντονίζεται και ελέγχεται από τα αρμόδια προς το σκοπό τούτο όργανα της ΚΟΧ.

γ. Η ΚΟΧ θα απασχολεί τον Ομοσπονδιακό Προπονητή για την προπόνηση, θεωρητική και πρακτική των Εθνικών Ομάδων.

δ. Η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων σε συνεργασία με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή θα καθορίζουν το χρόνο και τον τόπο προπονήσεων των Εθνικών και Προεθνικών Ομάδων.

ε. Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε θέματα οργάνωσης των κλιμακίων και των Προεθνικών ομάδων της ΚΟΧ

στ. Να συνοδεύει τις Εθνικές Ομάδες και τα κλιμάκια αυτών στο εξωτερικό ή το εσωτερικό για επίσημους ή φιλικούς αγώνες.

ζ. Να παρουσιάζει/διδάσκει σ’ εκπαιδευτικά σεμινάρια / σχολές της ΚΟΧ όταν αυτό του ζητηθεί.

Έργο Απασχόλησης

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής έχει τα ακόλουθα καθήκοντα :

1. Να καταρτίζει πρόγραμμα προπονήσεων των Εθνικών Ομάδων και κλιμακίων που βρίσκονται υπό την εποπτεία και ευθύνη του.

2. Να εποπτεύει και να προπονεί, θεωρητικά και πρακτικά τις Εθνικές Ομάδες που βρίσκονται υπό την εποπτεία και ευθύνη του.

3. Να συνεργάζεται με τους υπεύθυνους Εθνικών ομάδων της ΚΟΧ για την επιλογή των αθλητών που θα απαρτίζουν τις Εθνικές Ομάδες που βρίσκονται υπό την εποπτεία και ευθύνη του και να καταρτίζει τις Εθνικές Ομάδες για αγώνες επίσημους ή φιλικούς, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

4. Να συνεργάζεται με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων για την καλύτερη προετοιμασία των Εθνικών Ομάδων που βρίσκονται υπό την εποπτεία και ευθύνη του.

5. Να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα για την τήρηση της πειθαρχίας και της τάξης στις Εθνικές Ομάδες που έχει υπό την ευθύνη τους.

6. Να υποβάλλει γραπτώς προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΧ έκθεση μετά από κάθε επίσημο ή φιλικό αγώνα / διοργάνωση, στη Κύπρο ή στο εξωτερικό αναφορικά με την απόδοση και επίδοση της Εθνικής Ομάδας ως συνόλου και των παικτών ατομικά.

7. Να υποβάλλει κατάλογο με τις παρουσίες και τη συμμετοχή των Χειροσφαιριστών στις προπονήσεις και αγώνες των Εθνικών Ομάδων.

8. Να υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΧ στο τέλος κάθε μήνα έκθεση αναφορικά με την πορεία και τα προβλήματα των Εθνικών Ομάδων που βρίσκονται υπό την ευθύνη τους.

9. Να βοηθά στην οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων ή και άλλων εκδηλώσεων επιμορφωτικού περιεχομένου που οργανώνει η ΚΟΧ όταν αυτό του ζητηθει.

10. Να βοηθά στην οργάνωση της βάσης και στο σχεδιασμό των αναπτυξιακών προγραμμάτων σε συνεργασία με την επιτροπή ανάπτυξης της ΚΟΧ

Β. ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ Η/ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

1. Ο Ομοσπονδιακός ή/και Βοηθός Προπονητής οφείλει :

α. Να εκτελεί ευσυνείδητα τα καθήκοντα του.

β. Να τηρεί πιστά τους κανονισμούς της ΚΟΧ

γ. Να παρακολουθεί την εξέλιξη της Χειροσφαίρισης στον διεθνή χώρο.

δ. Να συνεργάζεται στενά και να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του της Επιτροπής Ανάπτυξης και Εθνικών ομάδων της ΚΟΧ όποτε του ζητηθεί.

ε. Να συνεργάζεται στενά και αρμονικά με τους προπονητές των σωματείων της ΚΟΧ.

2. Στον Ομοσπονδιακό ή/και Βοηθό Προπονητή απαγορεύεται :

α. Οποιαδήποτε ανάμειξη ή επέμβαση, άμεση ή έμμεση και με οποιοδήποτε τρόπο στα εσωτερικά ζητήματα της ΚΟΧ.

β. Να προβαίνει δημόσια ή όχι, σε κρίσεις ή και επικρίσεις κατά της ΚΟΧ αναφορικά με το χειρισμό των ζητημάτων χειροσφαίρισης και ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν τις Εθνικές ομάδες

γ. Να προβαίνει σε δηλώσεις ή ενέργειες που αφορούν ή καθάπτονται του κύρους οποιασδήποτε Ομοσπονδίας ή ομάδας ή αξιωματούχων τούτων ή της διαιτησίας αγώνων.

Νοείται ότι επιπρόσθετα ισχύουν όλα τα καθήκοντα και/ή ευθύνες που θα προβλέπονται στους σχετικούς κανονισμούς και/ή οδηγίες ΚΟΧ.

Αιτήσεις με πλήρες βιογραφικό μέχρι 24/10/2022 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αμφιπόλεως 21, 2025 Στρόβολος (γραφείο Α115).