Χειροσφαίριση Ζωής για προς ενισχυση του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου

Ο τελευταίος αγώνας στην τεράστια καριέρα του Δημήτρη Ταρτίου υπήρξε και ο πιο σημαντικός, καθώς με δική του πρωτοβουλία και στήριξη από τον Παρνασσός Στροβόλου διοργανώθηκε η εκδήλωση «Χειροσφαίριση Ζωής», για να ενισχυθεί το έργο που επιτελεί το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις.

Ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό και την προσφορά, γεμάτη δραστηριότητες και φυσικά αγάπη και φως.

Η θρυλική ομάδα της ΣΠΕ Στροβόλου των 90s, με την οποία κέρδισε τους περισσότερους τίτλους ο Δημήτρης Ταρτίος, τέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα του Παρνασσού, με την οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του, σε ένα μοναδικό συναπάντημα της πάλαι ποτέ ελίτ του αθλήματος.

 

 

Η Ομιλία του Προέδρου του Παρνασσού στην εκδήλωση

«Αγαπητές φίλες και φίλοι
Φίλε Αρτέμη
Κυρίες και κύριοι προσκεκλημένοι
Σας καλωσορίζω σήμερα εδώ στο σπίτι του Παρνασσού Στροβόλου , την κλειστή αίθουσα Κυριάκος Πίσσης σε μία εκδήλωση που ευελπιστούμε ότι θα στείλει μηνύματα αγάπης και προσφοράς.
Ο Παρνασσός Στροβόλου και το «Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου» εγκαινιάζουν σήμερα μία συνεργασία αγάπης, προσφορά και ενημέρωσης για τους μικρούς ήρωες που αντιμετωπίζουν ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις, μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας αλλά και την στήριξη των μικρών παιδιών που δίνουν την καθημερινή μάχη για να είναι οι νικητές της επόμενης ημέρας.
Η κοινή προσπάθεια της διοίκησης του Παρνασσού όσο και της διοίκησης του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου ξεκινάει με την διοργάνωση φιλανθρωπικού αγώνα χειροσφαίρισης, προς τιμή του χειροσφαιριστή Δημήτρη Ταρτίου που λέει το επίσημο αντίο στα γήπεδα μετά από καριέρα 31 ετών σαν αθλητής.
Για τον Δημήτρη δεν θα πω πολλά γιατί θα χρειαστεί ώρα για να κάνω κάτι τέτοιο.
Με απόλυτους αριθμούς μέσα από μία γεμάτη καριέρα σαν παίκτης του χάντμπολ κέρδισε 59 τίτλους κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο όχι μόνο για Κύπριο αθλητή αλλά και οποιονδήποτε άλλο σε όλο τον κόσμο.
Μετά από 31 χρόνια γεμάτης καριέρας ο Δημήτρης πήρε την μεγάλη απόφαση όπως σταματήσει την ενεργό δράση στην χειροσφαίριση παίζοντας από τα 15 του στην ΣΠΕ Στροβόλου με την οποία κατέκτησε 55 τίτλους ενώ με τον Παρνασσό Στροβόλου κέρδισε 4 τίτλους, πρωτάθλημα-κύπελλο και σούπερ καπ. Παράλληλα αναδείχθηκε 5 φορές καλύτερος τερματοφύλακας και MVP.
31 χρόνια αθλητής. 59 τίτλοι (55 με ΣΠΕ 4 με Παρνασσό) Συμμετοχή στις εθνικές από τα U16 μέχρι εθνική ανδρών. Πάνω από 50 συμμετοχές με τις εθνικές. 6 φορές καλύτερος τερματοφυλακας final four και 1 mvp. Το 1997 καλύτερος τερματοφυλακας σε όμιλο για το Παγκόσμιο εφήβων, 2000 καλύτερος τερματοφυλακας σε τουρνουά κοινοπολιτειας, 2 φορές υποψήφιος ως καλύτερος αθλητής για τους αριστεις (10ος). Καλύτερος χειροσφαιριστης Κύπριος για τα βραβεία Νίκου Καρύδη από το συγκρότημα Δίας.
Αυτός είναι ο Δημήτρης Ταρτίος, ένα δικό μας παιδί πλέον που χαιρόμαστε να τον έχουμε στην μεγάλη οικογένεια του Παρνασσού σαν προπονητή τερματοφυλάκων.
Είμαι σίγουρος ότι θα τον απολαύσετε σε λίγο όπως και τους υπόλοιπους πρώην συμπαίκτες του που είναι εδώ σήμερα για να τον τιμήσουν με ένα ξεχωριστό τρόπο.
Σας καλώ όλους να χαρίσετε απλόχερα το χειροκρότημα σας σε όλους τους πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης και να είστε σίγουροι ότι αυτό το ραντεβού θα γίνει θεσμός κάθε χρόνο.
Όλα τα έσοδα από την σημερινή εκδήλωση θα διατεθούν στο Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις και με την ευκαιρία θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον φίλο Αρτέμη ότι θα είμαστε δίπλα σε όποια εκδήλωση μας χρειαστεί στηρίζοντας αυτό το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί.
Σας ευχαριστώ πολύ»
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Με τεράστια επιτυχία έγινε το Σάββατο, 4 Ιουνίου η εκδήλωση αγάπης και προσφοράς του Παρνασσού Στροβόλου και του Ιδρύματος «Αλκίνοος Αρτεμίου» που διεξήχθη σήμερα στην κλειστή αίθουσα Κυριάκος Πίσσης.
Εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος έδωσαν το παρών τους στην εκδήλωση όπου στάλθηκαν ισχυρά μηνύματα αγάπης και προσφοράς ενώ έγινε ενημέρωση για τους μικρούς ήρωες που αντιμετωπίζουν ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις. Παράλληλα έγιναν εισφορές στο ίδρυμα για την στήριξη των μικρών παιδιών, την ίδια ώρα που η όλη εκδήλωση ήταν η τιμητική του Δημήτρη Ταρτίου. Ο Δημήτρης που τα τελευταία χρόνια είναι στην οικογένεια του Παρνασσού, μετά από 31 χρόνια είπε το επίσημο αντίο από τους αγωνιστικούς χώρους.
Ο ίδιος συγκινημένος από την τιμή προς το πρόσωπο του τόνισε ότι το ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου έχει ανάγκη από προβολή και δεν είναι τυχαία αυτή η εκδήλωση που έχει στόχο να στείλει μηνύματα προς όλους.
«Νιώθω περίεργα γιατί το σημερινό παιχνίδι που ήταν μορφή και φιλανθρωπικού σκοπού αγωνίστηκα με τους πρώτους μου συμπαίκτες. Νιώθω τιμή γιατί ο Παρνασσός με τίμησε αυτά τα χρόνια και συγκίνηση γιατί αντάμωσα και πάλι τους παλιούς μου συμπαίκτες» ανέφερε ο Δημήτρης Ταρτίος.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, 4 Ιουνίου η δράση που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου και Παρνασσός Στροβόλου με τίτλο «Χειροσφαίριση Ζωής» προς τιμή του Δημήτρη Ταρτίου.
Μια ημέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό και την προσφορά, γεμάτη δραστηριότητες και φυσικά αγάπη και φως.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν και όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της. Η στήριξη σας σε κάθε δράση του Ιδρύματος μας δίνει μεγάλη δύναμη και χαρά για τη συνέχεια.