Στην τρίτη θέση ο Πανελλήνιος

Με δύο νίκες του Πανελλήνιου σε ισάριθμους εξ αναβολής αγώνες έπεσε και τυπικά η αυλαία του Πρωταθλήματος Γυναικών 2021-22. Η ομάδα της Λευκωσίας επικράτησε την Κυριακή (29/5) του ΑΟ Αραδίππου με 27-21 και σε συνδυασμό με νίκη επί του ΑΣ Λατσιά μεσοβδόμαδα, 35-31 εκτός έδρας, έφτασε τους 23β και κατέλαβε την 3η θέση. Στην 4η έμεινε ο ΑΟ Αραδίππου με 19β. H νίκη επί της ομάδας των Λατσιών ήταν ιστορικής σημασίας για τον Πανελλήνιο αφού πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που οι κυανόλευκες κέρδισαν τις πράσινες.

Απέναντι στα Λατσιά, που έπαιξαν χωρίς την τραυματία (από τον τελικό Κυπέλλου) Ντιμιτρίεβιτς, Έλληνα (9), Fratila (8) και Ρ. Αντωνίου (7) ήταν οι πρώτες σκόρερ, ενώ για τις γηπεδούχες ξεχώρισαν Β. Ιωάννου (10), Σολέα (8) και Εκατερινέσκου (6).

Στο παιχνίδι με τον ΑΟ Αραδίππου για τον Πανελλήνιο ξεχώρισαν και πάλι Fratila (7), Έλληνα (6) και Ρ. Αντωνίου (4) ενώ από τρία γκολ έβαλαν Λουκά, Μιράχη και Τσαγγάρη. Για την ομάδα της Αραδίππου η Ευθυμίου έβαλε 7 γκολ.

Έτσι, η ΕΝ Αθηένου κατέκτησε φέτος το τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ) κερδίζοντας 23 από τους 24 αγώνες που έδωσε – έχασε από το ΑΣ Λατσιά στην τελευταία αγωνιστική. Το ΑΣ Λατσιά είχε 16 νίκες και 4 ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ στον πυθμένα ο ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς έχασε και τους 20 αγώνες.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 Αγώνες)
1. ΕΝ Αθηένου                        38β
2. ΑΣ Λατσιά                           32
3. Πανελλήνιος                       23
4. ΑΟ Αραδίππου                   19
5. Προοδευτικός                     8
6. ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς           0