Συνέχεια με ντέρμπι Sabbianco Ανόρθωση – Παρνασσός

To ντέρμπι Sabbianco Ανόρθωσης – Παρνασσός Στροβόλου την Κυριακή (06/12 – 20:00, Cablenet Sports 3) στο «Σωτήρειο Αθλητικό Κέντρο» μονοπωλεί το ενδιαφέρον στους αγώνες που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο για το Πρωτάθλημα Ανδρών Α’ Κατηγορίας στο Χάντμπολ.

Η ομάδα της Αμμοχώστου προηγείται ήδη με 2-0 στις νίκες και σε περίπτωση που κερδίσει και πάλι τότε θα απέχει μόλις δύο νίκες από τον τίτλο του πρωταθλητή – στα play off παίρνει το πρωτάθλημα η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις πέντε νίκες, μεταφέροντας το σκορ από τους αγώνες της Α’ & Β’ Φάσης.

Σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων ο οποίος έγινε το Δεκέμβριο, ο Παρνασσός έχει ενισχυθεί με τον Κροάτη Ivan Antic και τον Ελλαδίτη Χρίστο Λάσκο, ενώ αποχώρησε ο Evdokimov που εντάχθηκε στην Sabbianco Ανόρθωση στη θέση του Ivan Majic. Από την «Κυρία» αποχώρησε και ο Νίκος Κρητικός.

Στους αγώνες της Α’ Φάσης οι κυανόλευκοι επικράτησαν 23-16 στον Στρόβολο και 24-21 στο «Σωτήρειο». Μετρούν 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες ενώ ο Παρνασσός έχει 9.

Για τη Β’ Φάση θα αναμετρηθούν Ένωση Νέων Αγίας Βαρβάρας – ΑΠΟΕΛ το Σάββατο (05/2 – 16:00) στο κλειστό «Κυριάκος Πίσσης». Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν 10 βαθμούς και η ΕΝΑΒ 9β. Το μεταξύ τους σκορ είναι 1-1.

Το Σάββατο (05/2 – 18:00) παίζουν στο «Αφροδίτη» Προοδευτικός – ΘΟΪ Αυγόρου, σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6. Οι παφίτες προηγούνται 2-0 και η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις πέντε νίκες θα τερματίσει πέμπτη. Διαβάθμιση φέτος δεν υπάρχει.