Ο Δημήτρης Ταρτίος στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Ανδρών

Τη θέση του βοηθού προπονητή στην Εθνική ομάδα των Ανδρών στο Χάντμπολ ανέλαβε ο Δημήτρης Ταρτίος. Με ειδίκευση στη Προπονητική Τερματοφυλάκων στη Χειροσφαίριση, ο Δημήτρης Ταρτίος θα είναι το δεξί χέρι του Απόστολου Μιχαήλ στις αναμετρήσεις του Ιανουαρίου, με Μολδαβία, Ρουμανία και Ισραήλ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και τη διπλή αναμέτρηση με την Τουρκία για το EURO 2024.

Ο Ταρτίος αγωνίστηκε για 30 χρόνια ως τερματοφύλακας στο Χάντμπολ αρχικά στην ΣΠΕ Στροβόλου και στη συνέχεια στον Παρνασσό. Αποσύρθηκε από τα γήπεδα το 2020 για να αφοσιωθεί στην προπονητική.

«Η θέση του προπονητή τερματοφυλάκων είναι νευραλγικής σημασίας σε μια ομάδα χειροσφαίρισης και θα πρέπει να καθιερωθεί. Στην Εθνική ομάδα θα έχω καθήκοντα τόσο βοηθού προπονητή όσο και προπονητή τερματοφυλάκων» αναφέρει ο κ. Ταρτίος.

Η προετοιμασία της Εθνικής ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα (20/12) ενώ στις 6 Ιανουαρίου θα αναχωρήσει στη Ρουμανία για τους αγώνες με τη γηπεδούχο ομάδα, το Ισραήλ και τη Μολδαβία. Στις 19 Ιανουαρίου θα παίξει στο Εσκίσεχιρ με την Τουρκία και τρεις μέρες αργότερα θα γίνει η ρεβάνς στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».