Μεγάλες μάχες για το στέμμα της Κυπελλούχου

Το Final – 4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών εκκινεί την Παρασκευή (06/3) και προμηνύεται συναρπαστικό. Το πρώτο σφύριγμα θα ακουστεί στον αγώνα ανάμεσα σε Ε.Ν Αθηένου και Α.Σ Λατσιά, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 18:30. Δύο ώρες αργότερα ο Πανελλήνιος Λευκωσίας κοντράρεται με τον Α.Ο Αραδίππου, κάτοχο του τροπαίου.

Αμφότερες οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κοινοτικό Γήπεδο Αγίου Δομετίου (CBF Arena). Δέλεαρ το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (08/3 – 16:00). Το τρόπαιο θα βρει κάτοχο στο ίδιο γήπεδο, όπου θα πραγματοποιηθεί η ημιτελική φάση. Ο τελικός γίνεται ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας και αυτό έχει τη δική του σημασία.

Όσον αφορά το θέμα κατακτήσεων, υπάρχει μια άτυπη μονομαχία ανάμεσα σε Ε.Ν Αθηένου και Α.Σ Λατσιά. Η ομάδα της Αθηένου μετράει τρεις κατακτήσεις την τελευταία δεκαετία (2014, 2015, 2016), ενώ οι περσινοί φιναλίστ τέσσερις (2012, 2013, 2017, 2018). Ως εκ τούτου επιδιώκουν να πανηγυρίσουν το βράδυ της Κυριακής για να επεκτείνουν και τις επιδόσεις τους. Δεύτερο διαδοχικό Κύπελλο διεκδικεί και ο Α.Ο Αραδίππου, ο οποίος τα λέει με μία πολύ αξιόμαχη ομάδα, όπως ο Πανελλήνιος Λευκωσίας.

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη, όμως προϋποθέτει την ύπαρξη Κάρτας Φιλάθλου.

Η ομάδα των Λατσιών, η οποία εμφανίζεται τα τρία τελευταία χρόνια στον τελικό, τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών, μετρώντας οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Ενόψει του Final-4 δηλώσεις παραχώρησαν χειροσφαιρίστριες των τεσσάρων ομάδων

«Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στη θέληση»

«Περιμένω πολύ αμφίρροπα παιχνίδια. Θεωρώ πως θα έχουμε το πάνω χέρι απέναντι στην Ε.Ν. Αθηένου λόγω των δυο μεταξύ μας νικών. Βέβαια δεν προδιαγράφει κάτι αλλά είναι σημαντικό από πλευράς ψυχολογίας. Πιστεύω πως θα είναι ντέρμπι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στη θέληση» σημειώνει η Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου, MVP του περσινού τελικού Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου, η οποία μετακόμισε φέτος από την ομάδα της Αραδίππου στα Λατσιά και προσθέτει: «Καλούμε τον κόσμο να μας τιμήσει με την παρουσία του στο γήπεδο, να στηρίξει το κυπριακό χάντμπολ και ελπίζω ότι όλες οι ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να αποζημιώσουν τους φίλους του αθλήματος. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και να γίνουν παιχνίδια αθλητοπρεπέστατα ανταγωνιστικά και φυσικά χωρίς τραυματισμούς».

«Ψυχραιμία και πάθος»

Από πλευράς Αθηένου η Μάγδα Παπά αναφέρει: «Θα είναι ένα παιχνίδι διαφήμιση για το κυπριακό χάντμπολ με δύο μεγάλες ομάδες να κυνηγούν μία θέση στον τελικό της Κυριακής. Η ομάδα που θα είναι πιο ψύχραιμη, παθιασμένη και θα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα είναι και η ομάδα που θα περάσει στον τελικό. Θέλουμε πολύ να προκριθούμε γιατί τα τελευταία χρόνια παίζουμε στον ημιτελικό με την ομάδα των Λατσιών και δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Εύχομαι και στις δύο ομάδες καλή επιτυχία»

«Ξανά στην Αραδίππου»

Η Αντωνία Αντωνίου του Α.Ο. Αραδίππου αναφέρει: «Θεωρώ πως και στους δύο αγώνες υπάρχουν ομάδες ισάξιες. Ο Πανελλήνιος θα κατέλθει στον αγώνα με πολύ καλή ψυχολογία λόγω της νίκης του στο προηγούμενο μεταξύ μας παιχνίδι. Εμείς βέβαια θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πιστεύω πως τα στοιχεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα είναι τρία. Πάθος, καθαρό μυαλό και συγκέντρωση. Θέλουμε να διατηρήσουμε τον τίτλο στην Αραδίππου».

«Θα καθοριστεί στην αποτελεσματικότητα και στις άμυνες»

Η χειροσφαιρίστρια του Πανελληνίου Εύη Κυριακίδου μίλησε για τη διοργάνωση: «Το φετινό κύπελλο θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Όλες οι ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες πρόκρισης. Όλα κρίνονται σε ένα παιχνίδι. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Ελπίζουμε να είμαστε εμείς η ομάδα που θα πανηγυρίσει την πρόκριση στο τελικό. Αναμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, καθώς και η αντίπαλη ομάδα έδειξε ότι έχει καλές παίκτριες. Θεωρώ πως θα υπάρχουν πολύ δυνατές άμυνες και θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα απέναντι στον Α.Ο Αραδίππου. Η ομάδα που θα αξιοποιήσει τις περισσότερες ευκαιρίες σκοραρίσματος θα πάει στον τελικό. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό αγώνα με πλούσιο θέαμα. Καλή επιτυχία σε όλους»