Για να αλλάξει την ιστορία της η Εθνική μας

Στην Κοζάνη βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα χάντμπολ όπου στις 8/1 θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Ελλάδας, στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 και θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει στον 2ο όμιλο του θεσμού, όπου βρίσκεται στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα χωρίς βαθμό, με 82 γκολ ενεργητικό και 122 παθητικό. Στον αντίποδα η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη, βρίσκεται στην κορυφή με 6 βαθμούς, πετυχαίνοντας 121 γκολ, δεχόμενη 97. Η μοναδική ομάδα που την σταμάτησε ήταν η Φινλανδία την 4η αγωνιστική, επικρατώντας της με 32-28. Στα υπόλοιπα 3 παιχνίδια, μετράει το απόλυτο.

Όσον αφορά την προϊστορία επίσημων αγώνων με τη γαλανόλευκη δεν είναι ευνοϊκή καθώς από το 2014 και εντεύθεν σε 6 αναμετρήσεις το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετράει μία νίκη και 5 ήττες. Τελευταία φορά που γευτήκαμε το νέκταρ μιας επιτυχίας ήταν στις 17 Ιανουαρίου 2016, πανηγυρίζοντας με 27-24. Συνολικά στους αγώνες απέναντι στην Ελλάδα μετράμε 131 γκολ ενεργητικό και 160 παθητικό.