Πέτά για Πολωνία με όνειρα και φιλοδοξίες η ΕΘνική Beach Handball Γυναικών

Για το στο Στάρε Γιαμπλόνσκι της Πολωνίας όπου θα διεξαχθεί από τις 2-7 Ιουλίου το 11ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Handball αναχωρεί ξημερώματα Δευτέρας η Εθνική ομάδας Γυναικών.

Έχοντας όνειρα και φιλοδοξίες στην πρώτη της συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση οι διεθνείς χειροσφαιρίστριες εμφανίζονται αποφασισμένες να πάνε όσο πιο μακριά μπορούνε στην διοργάνωση αντιλαμβανόμενες ωστόσο τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Η Εθνική μας θα έχεις ως αντιπάλους τις Πολωνία, Γαλλία, Ουγγαρία και Πορτογαλία ενώ στην διοργάνωση λαμβάνει μέρος και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ελλάδα.

Με δηλώσεις της στην επίσημη σελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης η Ομοσπονδιακή προπονήτρια της Εθνικής μας ομάδας Τζοάνα Σύζινου μίλησε για την επικείμενη διοργάνωση, τις φιλοδοξίες αλλά γενικά την όλη διοργάνωση.

Ποιες oι φιλοδοξίες μας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση;

“Η Εθνική αναχωρεί την Δευτέρα για την Πολωνία με φιλοδοξίες για μια αντιπροσωπευτική παρουσία, μια παρουσία που να αποδεικνύει τις προσπάθειες και τους σκληρούς κόπους που έβαλαν όλα τα μέλη της ομάδας για να είμαστε σήμερα εδώ. Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της Εθνικής γυναικών που συμμετέχει σε μια διοργάνωση αυτού του σκέλους και ευελπιστούμε σε μια θέση η οποία να δείχνει ότι η Κύπρος μπορεί να είναι μέτοχος σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, όχι τόσο για θέματα πρόκρισης αλλά περισσότερο για να φανεί καθαρά η σκληρή δουλειά και προσπάθεια από μέρους των αθλητριών και όλων των υποστηρικτών του αθλήματος”.

Πως είδες την προετοιμασία της Εθνικής μας και πόσο ικανοποιημένη είσαι από αυτήν;

“Η προετοιμασία ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο 2018 με σκοπό οι παίκτριες να είναι ενεργές καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και να μπορούν αγωνιστικά να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουν αλλά και σε οποιεσδήποτε άλλες αντίξοες συνθήκες μπορεί να προκύψουν. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από την προετοιμασία της Εθνικής, μέσω της οποίας δόθηκε η ευκαιρία σε πολλές παίκτριες να ανταγωνιστούν αλλά και να συναγωνιστούν για μια θέση στην τελική 12αδα. Όλες οι παίκτριες έδειξαν πάθος και ήθος όλους τους μήνες της προετοιμασίας και ιδιαίτερα μεταξύ Μάιου και Ιουνίου όπου οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες και οι αθλήτριες τις αντιμετώπισαν αντάξια”.

Με βάση τα όσα έζησες το τελευταίο διάστημα ποια πιστεύεις είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα τις Εθνικής μας έναντι των αντιπάλων; 

“Η αντοχή μας κάτω από τον καυτό ήλιο αλλά και το πάθος μας για να αντιμετωπίσουμε κατάματα τους αντιπάλους μας είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της ομάδας μας! Υστερούμε δυστυχώς σε θέμα φιλικών αγώνων αφού δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε διεθνή τουρνουά προετοιμασίας όπου και θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που θα βρίσκονται στο EURO για να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας αλλά και να πάρουμε νέες εμπειρίες, που είναι πολύ σημαντικές όταν αντιμετωπίζεις ομάδες όπως είναι η Γαλλία και η Ουγγαρία”.

Μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα όνειρα της Εθνικής μας;

“Τα όνειρα φτιάχνονται για να καταχτούνται. Κάθε ομάδα πιστεύω μπορεί να καταφέρει και να πετύχει τα όνειρα που βάζει. Για εμάς ήταν αρχικά η συμμετοχή μας στο EURO2019, η οποία επιτεύχθηκε με πολύ κόπο και τώρα συνεχίζουμε για τα επόμενα”.

Για τους αντιπάλους της Εθνικής μας:

Στον όμιλο μας αντιμετωπίζουμε την ΓΑΛΛΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ και την ΠΟΛΩΝΙΑ.

Μιλάμε για μεγάλες ομάδες οι οποίες έχουν σημαντικές διακρίσεις στην πορεία τους αλλά και περισσότερες εμπειρίες και παιχνίδια στο ενεργητικό τους το οποίο τους βοηθά ιδιαίτερα.

Τα παιχνίδια της Εθνικής αναλυτικά: 

02/07 Γαλλία – ΚΥΠΡΟΣ 12:00 (τοπική ώρα Πολωνίας)

2/7 Πορτογαλία – Κύπρος 15 00

3/7 Κύπρος –  Πολωνία 09.30

3/7 Κύπρος – Ουγγαρία 12 30

Από τον όμιλο προχωρούν οι 3 πρώτες ομάδες με την ψηλότερη βαθμολογία.

Αναλυτικά η αποστολή:

Αρχηγός Αποστολής: Κύπρος Ματθαίου

Προπονήτρια: Τζοάνα Σύζινου

Χειροσφαιρίστριες: Μαλβίνα Ηλία, Βάσω Ιωάννου, Ελένη Ζήνωνος, Μάγδα Πάπα, Μαργαρίτα Ευθυμίου, Λητώ Έλληνα, Άντρια Τάκη, Ρένα Τσαγκάρη, Περσεφώνη Λύτρα, Γεωργία Κκαϊλα, Μαρία Μαρσελί, Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου.