Επιμορφωτικό Σεμινάριο Υπό την Αιγίδα της Κ. Ο. Χειροσφαίρισης προς δασκάλους δημοτικής εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό 3ήμερο σεμινάριο  από τις 21-23 Ιουνίου φιλοξενείτε  στο χώρο του European University για τους δασκάλους της δημοτικής εκπαίδευσης και το οποίο τελεί Υπό την Αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των δασκάλων στο άθλημα της χειροσφαίρισης στα σχόλια και η αναγνώριση του αθλήματος από μικρές ηλικίες (βασικών στοιχείων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο , θέματα συμπεριφοράς , τεχνικά και λειτουργικά στοιχεία του αθλήματος κ.α).

Εκπαιδευτής σεμιναρίου κ. ISTVAN JUHASZ από Ουγγαρία εκπαιδευτής και διδάσκων της παγκόσμιας ομοσπονδίας χειροσφαίρισης.

Το σεμινάριο θα είναι χωρισμένο σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος , όπου το πρακτικό μέρος θα γίνει με την συμμετοχή  προεπιλεγμένης  προεθνικης ομάδας U13 αγοριών/ κοριτσιών συνόλων 28 αθλητών/ αθλητριών .

Οι επιλογή των αθλητών είναι σχεδόν από όλες της ομάδες Παγκύπρια όπου ή έγινε μέσων των πρωταθλημάτων και συνεργασία των προπονητών.

Το σεμινάριο γίνετε για πρώτη φορά και ευχή όλων είναι να καταστεί θεσμός και να είναι η  γεφύρωση την συνεργασία υπουργείο παιδείας/δασκάλων  και ομοσπονδίας για το μέλλον του αθλήματος , όπως επίσης και οι συνεργασία των ομάδων / προπονητών μέσων των σχολείων να μπορούν οι ομάδες να επιλέγουν τους αθλητές τους

Αυτά τα είδη σεμιναρίων δίνουν την δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του αθλήματος για να μπορεί να αναπτυχθεί και θα δοθεί  κίνητρο στα παιδεία και στους γονείς να επιλέγουν το άθλημα της χειροσφαίρισης .