Μάζεψαν πολύτιμες εμπειρίες από δυνατά παιχνίδια σε προπονητικό καμπ στο Αίγιο

Πολύτιμες εμπειρίες κέρδισαν οι νεαρές χειροσφαιρίστριες Εθνική κορασίδων (γεννηθεισες 2008-2009) που αποτελούν την αποστολή της Κύπρου στο προπονητικό καμπ που διεξάχθηκε στο Αίγιο, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία.

Κατά τη διάρκεια του προπονητικού καμπ διεξάχθηκαν τρία φιλικά παιχνίδια, με τρία διαφορετικά γκρουπ της ελληνικής ομάδας, που είχαν σκοπό να επιλεχθούν οι καλύτερες χειροσφαιρίστιες που θα αποτελέσουν την Εθνική Ελλάδας.

Οι τρεις αγώνες είχαν διάρκεια τρία 15λεπτα, προκειμένου να συμβαδίζουν με τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στην Μεσογειάδα του 2024.

Για τις Κύπριες χειροσφαιρίστριες ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρίες για να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, παίζοντας δυνατά παιχνίδια στα οποία μάλιστα τα πήγαν και πολύ καλά, καθώς υπήρχε και 15λεπτο που κερδήθηκε από την Κύπρο.

Στην αποστολή της Κύπρου συμμετείχαν οι εξής χειροσφαιρίστριες: Μαρία Αβραάμ, Νικολίνα Ανδρέου, Έλλη Τσαγγαρίδου, Δανάη Σαββίδη, Μάριαμ Χατζηχριστοφή, Παντελίνα Καρούσιου, Αντριάνα Τουμάζου, Χαρά Χριστοδούλου, Θεοδώρα Ξερού, Γεωργία Πατσάλη, Κλειώ Νεοφύτου, Αδαμαντία Αδαμίδου, Χριστιάνα Χαραλάμπους, Χάρις Κυριακίδου, Μαρίνα Μαντζάρα, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Αθηνά Θρασυβούλου και Δωριάνα Γερμανού.

Αρχηγός αποστολής ήταν η Μαρίνα Δημοσθένους, προπονητής ο Χρίστος Χ”Εφραίμ, ενώ την αποστολή συνόδευσε και ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης Ανδρέας Ανδρέου.

Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Χεισφαίρισης και Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης (ΟΧΕ) έχουν υπογράψει μνημόνιο πενταετούς Συνεργασίας που καλύπτει τομείς όπως: ανάπτυξη του αθλήματος, σχολικά πρωταθλήματα, προσέλκυση από κοινού διεθνών διοργανώσεων αναπτυξιακών ηλικιών και μπιτς χάντμπολ, συνεργασία και κοινές προετοιμασίες σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ανάπτυξη των τομέων διαιτησίας και προπονητικής και συνδιοργάνωση Μεσογειακών, Ευρωπαϊκών & Παγκόσμιων διοργανώσεων.