Νίκησε την Κροατία και τερμάτισε στην 5η θέση η Εθνική Γυναικών

Την πέμπτη θέση στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες κέρδισε η Εθνική Γυναικών Μπιτς Χάντπολ.

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 2-1 σετ της Κροατίας, σε αγώνα που κρίθηκε στα shoot out.

Η Εθνική μας πήρε το πρώτο σετ με οκτώ συνεχόμενους πόντους πριν από το τέλος, που διαμόρφωσαν το τελικό 18-10, με την Κροατία να απαντάει στο δεύτερο με σκορ 24-16.

Έτσι, ο αγώνας οδηγήθηκε στα shout out, όπου η μάχη ήταν συγκλονιστική.

Πιο κάτω όπως περιγράφει ο Θωμάς Κεττένη (Aπεσταλμένος ΚΥΠΕ-ΚΟΕ) τη διαδικασία στην ανταπόκρισή του:

«Η διαδικασία των shout Outs ήταν αγωνιώδης και συγκλονιστική. Μέχρι τη δεύτερη εκτέλεση οι δύο ομάδες ήταν αλάνθαστες, με εύστοχες επιθέσεις της Μάγδας Παπά και της Γεωργίας Κκαϊλά. Στη συνέχεια η Παπά απέκρουσε την τρίτη εκτέλεση της Κροάτισσας αθλήτριας, κάτι ωστόσο που δεν εκμεταλλεύτηκαν τα κορίτσια της Κύπρου καθώς η επόμενη επίθεση ήταν άστοχη μετά από μακρινό σουτ της Άντριας Τάκη. Οι δύο επόμενες εκτελέσεις, ήταν εύστοχες εκατέρωθεν, με την Μαρία Μαρσελλή να ευστοχεί για την Κύπρο. Στην 5η επίθεση της Κροατίας η Παπά απέκρουσε ξανά, ωστόσο μια λάθος συνεννόηση στην τελευταία επίθεση της Τάκη και της Βάσως Ιωάννου, δεν έφερε το γκολ και τη νίκη. Συνεπώς η διαδικασία συνεχίστηκε.

Η έκτη επίθεση των Κυπρίων κοριτσιών εκτελέστηκε εύστοχα από την Παπά. Από την άλλη, στην έκτη της προσπάθεια η αθλήτρια της Κροατίας υπέπεσε σε βήματα, με αποτέλεσμα η νίκη να πάει για τα κορίτσια της Κύπρου, τα οποία έγιναν ένα «κουβάρι» στο γήπεδο πανηγυρίζοντας την νίκη και την 5η θέση στο τουρνουά».

Η σύνθεση της Κύπρου:

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (προπονητής)

Άντρια Τάκη, Μαλβίνα Ηλία, Έλενα Βραχίμη, Μαγδαληνή Παπά, Βάσω Ιωάννου, Anjela Dimitrijevic, Μαρία Μαρσελλή, Λητώ Ελληνα, η Ρένα Τσαγγάρη, Γεωργία Κκαϊλά.