H νέα γενιά του κυπριακού Χάντμπολ προπονείται αυτές τις μέρες στον Κόρνο

Την Τετάρτη (26/7) ολοκληρώθηκε το πρώτο καμπ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ για Αγόρια Κ17 και Κορίτσια Κ15, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα (24/7), ενώ ξεκινά το δεύτερο καμπ – για Κορίτσια Κ17 και Αγόρια Κ15 – που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (28/7). Είναι τα πρώτα καμπ του είδους τους τα οποία υλοποιούνται στα πλαίσια του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΚΟΧ και του Μνημονίου που υπογράφηκε με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ).

Τα καμπ γίνονται υπό την καθοδήγηση των προπονητών Παναγιώτη Ιατρούδη και Γιώργου Κρανάκη που ήρθαν από την Ελλάδα και του Ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Ανδρέα Ανδρέου, ο οποίος έχει τη γενικότερη ευθύνη για την οργάνωση.  Μετέχουν όλοι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές της ΚΟΧ.

Οι αθλητές διαμένουν στις εγκαταστάσεις του Cosmopolis στον Κόρνο ενώ οι προπονήσεις και οι αγώνες γίνονται στην Αγία Βαρβάρα και στο Δάλι.

«Στόχος μας είναι η ανίχνευση και η ανάδειξη των ταλέντων της Κύπρου, στα πλαίσια ενός στρατηγικού πλάνου που ξεκίνησε με προπονήσεις ανά επαρχία. Πλέον εδώ έχουμε το διεπαρχιακό καμπ, με παιδιά από όλες τις επαρχίες. Θέλουμε να διαπιστώσουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι ανά ηλικία ώστε να δημιουργηθούν προεθνικές, μέσα από τις οποίες θα προκύψουν Εθνικές ομάδες, που θα μπορούν να αγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο το 2024, ενώ μπορεί να προκύψουν και παιδιά που θα λάβουν μέρος σε κοινά καμπ με παιδιά από την Ελλάδα» δηλώνει ο κ. Γιώργος Κρανάκης

«Εδώ τα παιδιά δουλεύουν περισσότερο απ’ όσο στις ομάδες. Κάθε καμπ περιλαμβάνει τέσσερις προπονητικές μονάδες.  Δουλεύουμε σε τεχνικοτακτικά στοιχεία και κάθε προπόνηση έχει μια κατεύθυνση. Μέχρι και θέσεις στην επίθεση αλλάζουμε σε κάποια παιδιά, με γνώμονα τις ανάγκες των Εθνικών Ανδρών & Γυναικών» προσθέτει ο κ. Κρανάκης

Πέρα από τις προπονήσεις και τους αγώνες το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή βίντεο με επικέντρωση στην τακτική ώστε να γίνει το παιχνίδι πιο γρήγορο, ενώ τα αγόρια και τα κορίτσια εκπαιδεύονται σε θέματα διαιτησίας και χρονομέτρησης, ώστε να μείνουν κοντά στο άθλημα ακόμα και αν δεν ακολουθήσουν αγωνιστική καριέρα.

«Σε αυτές τις τρεις ημέρες οι Ομοσπονδιακοί μαθαίνουν να παρακολουθούν τους παίκτες με προοπτική 10ετίας» τονίζει ο κ. Κρανάκης που προσθέτει: «το μέρος εδώ είναι πολύ ωραίο, το ξενοδοχείο πολύ καλό, το φαγητό πολύ καλό και τα γήπεδα κοντά. Αξίζει συγχαρητήρια σε όλους όσους ανέλαβαν τη οργάνωση και ειδικά στον κ. Ανδρέου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεωρητικό μέρος είναι ανοικτό για όλους, αθλητές, προπονητές και διαιτητές.