Έρχεται το 2ο προπονητικό καμπ τερματοφυλάκων από τον Δημήτρη Ταρτίο

Για δεύτερη φορά ο Δημήτρης Ταρτίος πραγματοποιεί προπονητικό καμπ τερματοφυλάκων χειροσφαίρισης, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε νεαρούς αθλητές αλλά και σε προπονητές να πάρουν στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν την νευραλγική θέση του τερματοφύλακα χειροσφαίρισης.

Το καμπ επικεντρώνεται στην ατομική αξιολόγηση, τη βελτίωση ατομικής τεχνικής και στη βελτίωση αντίληψης χώρου. «Σκοπός είναι καθαρά η ανάπτυξη της θέσης του τερματοφύλακα. Στις προπονήσεις με τις ομάδες τους, οι νεαροί χειροσφαιριστές δεν έχουν την πολυτέλεια να δουλεύουν ατομικά στη θέση αυτή. Μέσω αυτού του καμπ προσφέρεται η ευκαιρία να προπονηθούν όπως προπονούνται οι επαγγελματίες αθλητές, και μέσω θεωρίας να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες».

Όπως τονίζει ο Δημήτρης Ταρτίος, οι 4 προπονήσεις του καμπ δεν είναι αρκετές, «γι’ αυτό καλώ τους προπονητές να έρθουν να δουν τις προπονήσεις. Το καμπ γίνεται περισσότερο για να αντληθούν όσο πιο πολλές πληροφορίες γίνεται, και ελπίζω να το τιμήσουν με την παρουσία τους αρκετοί προπονητές».

«Τέτοια καμπ δεν τα βρίσκεις εύκολα στην Ευρώπη. Το πιο φημισμένο γίνεται στην Κροατία, στο οποίο συμμετείχα δύο φορές, μια σαν αθλητής και  μία σαν προπονητής.  Αποφάσισα να κάνω παρόμοιο καμπ και στην Κύπρο, για να  δώσω την ευκαιρία στον Κύπριο χειροσφαιριστή να πέρασει ένα πενθήμερο  εξειδικευμένων προπονήσεων», μάς λέει για το πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα και συμπληρώνει: «Υπήρξα αθλητής στη ΣΠΕ Στροβόλου, και στον Παρνασσό Στροβόλου στον οποίο είμαι προπονητής τερματοφυλάκων. Με την προπονητική τερματοφυλάκων ασχολούμαι από το 2010. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτή η θέση είναι η πιο αδικημένη όσο αφορά την ατομική προπόνηση αλλά και την ανάπτυξη της, αφού δεν υπάρχουν προπονητές με την ειδικότητα αυτή, με αποτέλεσμα αρκετοί τερματοφύλακες να μην είναι κατάλληλα καταρτισμένοι».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Οι προπονητές είναι καλό να έρθουν κοντά, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους  για αυτή τη νευραλγική θέση. Κατά τη γνώμη μου αποτελεί πολυτέλεια για τα κυπριακά δεδομένα αυτό το καμπ, αφού η είσοδος για προπονητές θα είναι ελεύθερη».

Ο Δημήτρης Ταρτίος αγωνίστηκε για 30 χρόνια ως τερματοφύλακας, πρώτα στην ΣΠΕ Στροβόλου κι έπειτα στον Παρνασσό. Από το 2010 ασχολείται με την προπονητική στις ακαδημίες της Σπε Στροβόλου όπου ανέδειξε διαχρονικά ικανότατους τερματοφύλακες. Αυτήν τη στιγμή είναι προπονητής τερματοφυλάκων στον Παρνασσό, αλλά και στην Εθνική ομάδα ανδρών, ενώ εκτελεί και χρέη προπονητή στην U19 του Παρνασσού Στροβόλου, όπου οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα αήττητοι.

Οι προπονήσεις στο 2ο προπονητικό καμπ τερματοφυλάκων χειροσφαίρισης θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο διάστημα 10-14 Ιουλίου στην αίθουσα αθλοπαιδιών «Κυριάκος Πίσσης» στον Παρνασσό Στροβόλου. Οι προπονήσεις για το πρώτο γκρουπ (U13-U17) θα γίνονται από τις 18:00 μέχρι τις 19:00, ενώ θα ακολουθούν στη συνέχεια (19:00-20:00) οι υπόλοιπες κατηγορίες (U18 και άνω). Το καμπ απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30 Ιουνίου, με τη συμμετοχή να είναι στην προσιτή τιμή των 60 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στον Δημήτρη Ταρτίο (99435586).