Η κυριαρχία του Παρνασσού στους U19 ήρθε με πλάνο και όραμα

Άλλη μία χρονιά ο Παρνασσός κυριάρχησε στο πρωτάθλημα της ηλικιακής κατηγορίας U19. Και το φετινό σύνολο της ομάδας του Στροβόλου, όπως και στις προηγούμενες δύο σεζόν, φθάνει στην κατάκτηση του τίτλου έχοντας το απόλυτο στις νίκες (σ.σ. απομένουν δυο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της περιόδου).

Στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονται παιδιά που άρχισαν να ασχολούνται με την χειροσφαίριση από την ηλικία των 10 ετών. Τρία από τα μέλη της έχουν κληθεί στην Εθνική U24 Ανδρών από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή, Ανδρέα Ανδρέου, ενόψει των αγώνων στο Emerging Nations Championship. Πρόκειται για τους Χρίστο Ταρτίο, Φώτη Ευδοξίου και Γιώργο Ππούμος, οι οποίοι συμμετέχουν και στην πρώτη ομάδα του Παρνασσού.

Προπονητής των U19 του Παρνασσού είναι ο Δημήτρης Ταρτίος, ο οποίος εκτελεί και χρέη προπονητή τερματοφυλάκων στην ανδρική ομάδα του συγκροτήματος του Στροβόλου.

Η επιτυχία της τελευταίας ηλικιακής κατηγορίας, πριν από την πρώτη ομάδα, είναι απόρροια της δουλειάς και του τρόπου προσέγγισης σχετικά με τις ακαδημίες και την προώθηση του αθλήματος σε νεαρά παιδιά από τους ανθρώπους του Παρνασσού.

«Γίνεται μία καλή δουλειά στις ακαδημίες. Δώσαμε πολλή βάση στην ανάπτυξη των ακαδημιών. Πρωταρχικός μας στόχος είναι σε κάποια φάση η πρώτη ομάδα να αποτελείται από μωρά των ακαδημιών μας» δηλώνει ο τεχνικός διευθυντής του Παρνασσού, Πάμπος Πέτρου και συμπληρώνει: «Εμείς θεωρούμε ότι ο αθλητισμός είναι οι υποδομές, η ανάπτυξη και η ανάδειξη ταλέντων μέσα από την υγιή απασχόληση».