Νίκες των φαβορί στο τέλος της β’ φάσης

Με νίκες ολοκλήρωσαν τη β’ φάση οι πρωτοπόροι του γκρουπ για τις θέσεις 1-4 Sabbianco Ανόρθωση και Παρνασσός κερδίζοντας Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι ο Παρνασσός επικράτησε εκτός έδρας του ΑΠΟΕΛ με 33-19 (ημίχρονο 14-9), με τον Haiduc Georgel Gabriel της ομάδας του Στροβόλου να πετυχαίνει διψήφιο αριθμό τερμάτων και συγκεκριμένα 10, ενώ τον ακολούθησε με έξι ο Λούκας Παρασκευά. Για τους γαλαζοκίτρινους πρώτος σκόρερ ήταν ο Χρίστος Γεωργίου με πέντε τέρματα.

Η Sabbianco Ανόρθωση νίκησε εντός έδρας με 34-25 (ημίχρονο 18-13) το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Παναγιώτης Μανασάκης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου με έξι γκολ, ενώ από πέντε είχαν ο Sikosek Pelko Domen των γηπεδούχων και οι Δημήτρης Γιαννόπουλος και Αναστάσιος Ιωάννου των φιλοξενουμένων.

Στο τέλος της β’ φάσης η Sabbianco Ανόρθωση παραμένει αήττητη στους 40 βαθμούς, ενώ ο Παρνασσός έφθασε τους 32 έχοντας ουσιαστικά χάσει μονάχα τους τέσσερις αγώνες με την ομάδα της Αμμοχώστου. Οι δυο τους θα παλέψουν στην τελική φάση για τον τίτλο, με την πρωταθλήτρια να κρίνεται στις πέντε νίκες.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο είναι στην 3η θέση με 24 βαθμούς και ο ΑΠΟΕΛ 4ος με 15. Για την μάχη στην τελική φάση για τη θέση στο τρίτο σκαλοπάτι το Ευρωπαϊκό έχει προβάδισμα αφού κέρδισε τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια στις δύο πρώτες φάσεις.

Για το δεύτερο γκρουπ εκτός έδρας νίκη πήρε ο Προοδευτικός με 26-22 (ημίχρονο 13-10) και ολοκλήρωσε τη β’ φάση με 14 βαθμούς. Εννέα γκολ για τους νικητές πέτυχε ο Λένος Χριστοφή, ενώ για τους γηπεδούχους οκτώ είχε ο Κυριάκος Καζάκος. Ο άλλος αγώνας του γκρουπ για τις θέσεις 5-8 θα γίνει την Τετάρτη, 29 Μαρτίου.

Πρόγραμμα – 6η Αγωνιστική Β’ φάσης

Θέσεις 1-4

ΑΠΟΕΛ – Παρνασσός 19-33

Sabbianco Ανόρθωση – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 34-25

Θέσεις 5-8

ΘΟΪ Αυγόρου – Προοδευτικός 22-26

AO KN Aγ. Τριμιθιάς – ΕΝΑΒ  (29/03, 20:30)

Βαθμολογία

Θέσεις 1-4

Sabbianco Ανόρθωση          40

Παρνασσός Στροβόλου             32

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 24

ΑΠΟΕΛ         15

Θέσεις 5-8

ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς  21

Προοδευτικός                    14

ΕΝΑΒ              10

ΘΟΪ Αυγόρου         2