Γερές βάσεις τίτλου έβαλε η Sabbianco Ανόρθωση, ανεβαίνει η ΕΝΑΒ

Aκόμη πιο γερές βάσεις για κατάκτηση του φετινού τίτλου έβαλε η Sabbianco Ανόρθωση, επικρατώντας του Παρνασσού για τρίτη φορά στη φετινή περίοδο. Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε με διαφορά ενός γκολ (21-20), σε αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 10-10.

Η ομάδα της Αμμοχώστου διεύρυνε το αήττητό της κι με 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες έφθασε τους 30 βαθμούς, με το συγκρότημα του Στροβόλου να ακολουθεί στη βαθμολογία με 26, με την υποσημείωση ό,τι η «Κυρία» έχει κι έναν αγώνα λιγότερο.

Σημαντική η νίκη για την «Κυρία», από τη στιγμή που οι ομάδες κουβαλάνε τον απολογισμό τους στις επόμενες φάσεις και παίζουν ρόλο στην διαδικασία των νοκ άουτ παιχνιδιών.

Στον άλλο αγώνα του πρώτου γκρουπ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο κέρδισε εκτός έδρας τον ΑΠΟΕΛ με 25-13, έχοντας το υπέρ του αποτέλεσμα από το πρώτο ημίχρονο (12-9). Στους 22 βαθμούς έφθασε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που εδραιώνεται στην τρίτη θέση του πρώτου γκρουπ, ενώ στο τέταρτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας είναι ο ΑΠΟΕΛ με 15 βαθμούς.

Ανεβαίνει η ΕΝΑΒ

Στο γκρουπ για τις θέσεις 5-8 η ΕΝΑΒ πέτυχε δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στη δεύτερη φάση, κερδίζοντας εκτός έδρας το ΘΟΪ Αυγόρου. με 39-27, έχοντας φτιάξει διαφορά ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού (21-11). Στους έξι βαθμούς έφθασε πλέον η ΕΝΑΒ πλησιάζοντας τον Προοδευτικό, στους δυο παρέμεινε το ΘΟΪ Αυγόρου.

Την πρωτοπορία του στο γκρουπ επιβεβαίωσε ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς, που νίκησε με 30-16 (ημίχρονο 9-9) τον Προοδευτικό ανοίγοντας τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο. Στους 17 βαθμούς έφθασε η ομάδα των Αγίων Τριμιθιάς, στους οκτώ έμεινε το συγκρότημα της Πάφου.

Πρόγραμμα – 2η Αγωνιστική Β’ φάσης

Θέσεις 1-4

ΑΠΟΕΛ – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 13-25

Sabbianco Ανόρθωση – Παρνασσός 21-20

Θέσεις 5-8

AO KN Aγ. Τριμιθιάς – Προοδευτικός 30-16

ΘΟΪ Αυγόρου – ΕΝΑΒ 27-39

 

Βαθμολογία

Θέσεις 1-4

Sabbianco Ανόρθωση          30 *

Παρνασσός Στροβόλου              26

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 22

ΑΠΟΕΛ         15*

*Εκκρεμεί ο αγώνας Sabbianco Aνόρθωση-ΑΠΟΕΛ, για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης, που ορίστηκε να γίνει την 1η Μαρτίου, στις 20:00, στο ΑΤΙ.

 

Θέσεις 5-8

ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς  17

Προοδευτικός                    8

ΕΝΑΒ              6

ΘΟΪ Αυγόρου         2