«Η Εθνική είναι ένα μείγμα από έμπειρους και νεαρούς παίκτες»

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της, πριν από το ταξίδι για το Αζερμπαϊτζάν στις 11 Ιανουαρίου, μπήκε η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ, η οποία έχει να δώσει τρεις αγώνες για την πρώτη φάση του EHF Euro 2026. Τα παιχνίδια θα είναι συνεχόμενα, καθώς θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Μεγάλη Βρετανία (13/01), Μάλτα (14/01) και Αζερμπαϊτζάν (15/01). Γι’ αυτό το λόγο το επόμενο διάστημα προγραμματίστηκαν τρία σερί φιλικά προκειμένου οι διεθνείς να μπουν σε παρόμοιους ρυθμούς.

Την Πέμπτη (05/01) θα γίνει η φιλική αναμέτρηση με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και ακολούθως Κυριακή (08/01) και Δευτέρα (09/01) δυο φιλικά με την Sabbianco Ανόρθωση. «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις δύο ομάδες, είναι σημαντικό για εμάς γιατί θα κάνουμε συνεχόμενα παιχνίδια πριν μεταβούμε στο Μπακού» λέει ο Ιούλιος Αργυρού, ο οποίος, επί ευκαιρίας, εύχεται χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο.

Ο αρχηγός της Εθνικής αναφερόμενος στον στόχο με τον οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν για την τριάδα των αγώνων τονίζει ό,τι είναι ξεκάθαρα η πρόκριση στην επόμενη φάση. «Έχουμε να παίξουμε την Αγγλία που αναπτύχθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι είναι η ομάδα που μπορεί να μας βάλει δύσκολα. Με την Μάλτα, θεωρητικά, εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουμε και με το Αζερμπαϊτζάν είμαστε το φαβορί αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και στον αγωνιστικό χώρο» σημειώνει. Όπως προσθέτει «η προετοιμασία της ομάδας πάει αρκετά καλά, σε πολύ καλό επίπεδο. Ευελπιστούμε μέχρι τις 11 του μήνα που θα γίνει το ταξίδι να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για τους αγώνες».

Ο Ιούλιος Αργυρού επεσήμανε και την επιστροφή κάποιων χειροσφαιριστών που απουσίαζαν το προηγούμενο διάστημα από την Εθνική. «Το σημαντικό είναι ότι στην φετινή Εθνική ενσωματώνονται παίκτες που είχε αρκετό καιρό να έρθουν. Η επιστροφή του Γιώργου Παπακυπριανού δίνει ώθηση και νέα δυναμική» δηλώνει. Στη συνέχεια συμπληρώνει: «Το αρνητικό είναι ότι δεν θα έχουμε τον Χριστόφορο Νούγκοβιτς, ελπίζω κάποια φάση να επιλυθεί το θέμα. Η Εθνική είναι μια ομάδα με μείγμα από έμπειρους και νεαρούς παίκτες, θα ήταν καλό να έχουμε και τον Χριστόφορο Νούγκοβιτς».

Σημειώνεται ότι από την αρχική κλήση των 24 παικτών, κόπηκαν οι Ανδρέας Φωτίου, Χάρης Χατζηγιάννης, Χρίστος Δίπλαρος και Χαράλαμπος Σοφοκλέους. Τις επόμενες ημέρες θα αποφασισθεί από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Ανδρέα Ανδρέου, ποιοι άλλοι δεν θα βρίσκονται στην τελική αποστολή, ώστε να σχηματιστεί η τελική 16άδα που θα μπει στο αεροπλάνο για το Αζερμπαϊτζάν.