Η τελευταία πινελιά για τετράδα

Πλησιάζει το ξεκαθάρισμα όσον αφορά την τέταρτη ομάδα που θα συμπληρώνει την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ, ενόψει της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης.

Στην 13η αγωνιστική, μία πριν από το φινάλε της Α’ φάσης, ο ΑΠΟΕΛ κερδίζοντας εκτός έδρας τον ουραγό ΘΟΪ Αυγόρου με 27-9 (ημίχρονο 14-4) έκανε σημαντικό βήμα για να είναι αυτός που θα ακολουθήσει την Sabbianco Aνόρθωση, τον Παρνασσό και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στο γκρουπ του τίτλου.

Η ομάδα του Ανδρέα Μαρκίδη έφθασε τους 13 βαθμούς και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι ανταγωνιστές της είχαν δύσκολα παιχνίδια. Ο ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς ηττήθηκε από τον Παρνασσό με 41-23 (ημίχρονο 23-11), ενώ ο Προοδευτικός έχασε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με 34-17 (ημίχρονο 17-9). Έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται δύο βαθμούς μπροστά από ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς και πέντε από τον Προοδευτικό, με τις δύο ομάδες να έχουν ένα και δύο αγώνες λιγότερους.

Το θέμα της τέταρτης θέσης θα ξεκαθαρίσει στον αγώνα που ακολουθεί στην έδρα του ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο τον Προοδευτικό. Με νίκη οι γαλαζοκίτρινοι καπαρώνουν τη θέση, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στα παιχνίδια που εκκρεμούν και έχουν να δώσουν οι δύο ομάδες.

Η μία εκκρεμότητα αφορά την αναμέτρηση μεταξύ του ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς και του Προοδευτικού από τον πρώτο γύρο. Επιπλέον, ο Προοδευτικός έχει να δώσει και τον αγώνα της 12ης αγωνιστικής απέναντι στην Sabbianco Ανόρθωση που είχε αναβληθεί λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας της Αμμοχώστου που πέτυχε την πρόκριση στους «16» του EHF European Cup.

Για τον ίδιο λόγο, τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Sabbianco Ανόρθωσης, για την 13η αγωνιστική αναβλήθηκε η αναμέτρηση της «Κυρίας» με την ΕΝΑΒ και θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Πρόγραμμα – 13η αγωνιστική

ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς–Παρνασσός 23-42

Προοδευτικός–Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 17-34

ΘΟΪ Αυγόρου-ΑΠΟΕΛ 9-27

ΕΝΑΒ-Sabbianco Ανόρθωση Θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο

Βαθμολογία (Σε 13 Αγώνες)

Sabbianco Ανόρθωση          22 **

Παρνασσός Στροβόλου              22

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 18

ΑΠΟΕΛ         13

ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς  11 *

Προοδευτικός                    8 **

ΘΟΪ Αυγόρου         2

ΕΝΑΒ              2 *

* Σε 12 αγώνες

** Σε 11 αγώνες