Νίκες των φαβορί με το βλέμμα στην τετράδα

Τεράστιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει, ενόψει των δύο τελευταίων στροφών της Α’ φάσης, το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ, όσον αφορά την τέταρτη ομάδα που θα συμπληρώσει την πρώτη τετράδα στην Β’ φάση της διοργάνωσης.

Μετά από τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής ο Παρνασσός ξεκαθάρισε και βαθμολογικά ότι μαζί με την Sabbianco Aνόρθωση είναι οι δύο πρώτες, ενώ μεγάλο προβάδισμα για να μπει ως τρίτο στην επόμενη φάση πήρε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Ο Παρνασσός επικράτησε 33-27 του ΑΠΟΕΛ (ημίχρονο 19-13) και ξέφυγε εννέα βαθμούς από το τέταρτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, με τον Γιώργο Χιόνη να πετυχαίνει 12 τέρματα, νίκησε εύκολα το ΘΟΪ Αυγόρου με 46-5 (ημίχρονο 24-04) και ακολουθεί στη βαθμολογία με 16 βαθμούς.

Την ήττα του ΑΠΟΕΛ εκμετταλεύτηκε ο ο ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς φθάνοντας τον στους 11 βαθμούς, κερδίζοντας την ΕΝΑΒ 32-21 (ημίχρονο 13-9) έχοντας πρώτο σκόρερ τον Γιάννη Ιωαννίδη με δέκα γκολ. Η ομάδα των Αγίων Τριμιθιάς μπήκε δυναμικά στην διεκδίκηση του τελευταίου εισιτήριου για την πρώτη τετράδα, αν και στο φινάλε έχει δύσκολο πρόγραμμα καθώς αντιμετωπίζει τους δύο πρωτοπόρους, πρώτα τον Παρνασσό και έπειτα την Sabbianco Aνόρθωση. Πάντως, έχει και αγώνα λιγότερο, αφού εκκρεμεί το παιχνίδι στην έδρα του κόντρα στον Προοδευτικό.

Ο Προοδευτικός, ο αγώνας του οποίου κόντρα στην Sabbianco Aνόρθωση δεν έγινε λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της «Κυρίας», διεκδικεί επίσης την πρώτη τετράδα. Ο Προοδευτικός, πέραν των αγώνων με ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς και Sabbianco Aνόρθωση, έχει να δώσει επίσης τις αναμετρήσεις με τον ΑΠΟΕΛ και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει στο πρόγραμμά του και το ΘΟΪ Αυγόρου στην τελευταία αγωνιστική.

Πρόγραμμα – 12η αγωνιστική

ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς – ΕΝΑΒ 32-21

Παρνασσός – ΑΠΟΕΛ 33-27

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο – ΘΟΪ Αυγόρου 46-5

Sabbianco Ανόρθωση – Προοδευτικός Θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο

Βαθμολογία (Σε 12 Αγώνες)

Sabbianco Ανόρθωση          22 *

Παρνασσός Στροβόλου              20

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 16

ΑΠΟΕΛ         11

ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς  11 *

Προοδευτικός                    8 **

ΘΟΪ Αυγόρου         2

ΕΝΑΒ              2

* Σε 11 αγώνες

** Σε 10 αγώνες