Με συγκλονιστικό τρόπο τα CyView Λατσιά επέστρεψαν στους τίτλους

Ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν το φινάλε του αγώνα για το 27ο ΟΠΑΠ Super Cup που διεξήχθη την Κυριακή (23/10) στο «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία». Με γκολ της αρχηγού Μαριλένας Σολέα σχεδόν σε νεκρό χρόνο τα CyView Λατσιά επικράτησαν 32-31 της νταμπλούχου ΕΝ Αθηένου η οποία είχε ισοφαρίσει μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος με την συγκλονιστική Μάγδα Παπά η οποία αγωνιζόταν τραυματίας στα τελευταία λεπτά. Συνολικά η Παπά έβαλε 18 γκολ (!) ενώ στην αντίπερα όχθη η Σολέα έφτασε τα 16!

Ήταν το 13ο Super Cup για την πολυνίκη του θεσμού ομάδα των Λατσιών που επέστρεψε στους τίτλους μετά από σχεδόν 18 μήνες αφού κατά την περσινή περίοδο η ΕΝ Αθηένου είχε κερδίσει Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super Cup.

O αγώνας ήταν συναρπαστικός και αποτέλεσε διαφήμιση για το γυναικείο Χάντμπολ αλλά και το καλύτερο… ορεκτικό για τη σεζόν 2022/23 που ξεκινάει το προσεχές Σαββατοκύριακο. Τα CyView Λατσιά, ενισχυμένα σε σχέση με πέρσι και έχοντας δώσει ήδη δύο επίσημους αγώνες (τους ευρωπαϊκούς απέναντι ZRK Borac) μπήκαν δυναμικά και έχτισαν νωρίς προβάδισμα πέντε γκολ (9-4) παρότι έπαιζαν χωρίς την Μαλβίνα Ηλία που απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Η ΕΝ Αθηένου με τον πολύπειρο Απόστολο Μιχαήλ στον πάγκο φέτος, σταδιακά ροκάνισε τη διαφορά και ισοφάρισε 17-17 πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου όμως τα CyView Λατσιά πήγαν στ’ αποδυτήρια 18-17 χάρη σε γκολ – πέναλτι σε νεκρό χρόνο. Στο β’ ημίχρονο η ομάδα των Λατσιών έχτισε πάλι διαφορά 2-3 γκολ την οποία απώλεσε προς το τέλος. Η ΕΝ Αθηένου θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει αρκετά νωρίτερα πριν το 31-31 εάν η Κολιαντρή δεν είχε κάνει καθοριστικές αποκρούσεις.