Αντίστροφη μέτρηση για το Final-4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών

Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε την Τετάρτη (27/4) η αντίστροφη μέτρηση για το Final-4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ, το οποίο θα διεξαχθεί 29 Απριλίου έως 1 Μάϊου στο κλειστό «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία». Την Παρασκευή (29/4) στον πρώτο ημιτελικό στις 18:00 θα αναμετρηθούν ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς – Sabbianco Ανόρθωση και στο δεύτερο στις 20:00 Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο – Ένωση Νέων Αγίας Βαρβάρας. Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή, 1 Μάϊου στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cablenet Sports 3, αποκλειστικά στην πλατφόρμα της Cablenet.

Κάτοχος του τροπαίου είναι η Sabbianco Ανόρθωση ενώ η πιο έμπειρη ομάδα σε Final-4 είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, με τρεις κατακτήσεις ενώ ήταν η φιναλίστ του θεσμού τη σεζόν 2020-21.

«Είμαστε βέβαιοι πως και η φετινή διοργάνωση θα είναι γιορτή του Χάντμπολ και στο τέλος όλοι μαζί θα χειροκροτήσουμε το νικητή. Μετά την αναβολή της διοργάνωσης του 2020 και τους περιορισμούς στην περσινή λόγω του κορωνοϊού, φέτος αναμένουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των αθλητών και των τεσσάρων ομάδων» ανέφερε στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της ΚΟΧ κ. Χαράλαμπος Λόττας.

Δηλώσεις εκπροσώπων ομάδων

«Θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα πολύ ωραίο Final-4. Ελπίζουμε ο καλύτερος να κερδίζει» δήλωσε εκ μέρους της κατόχου του τίτλου Sabbianco Ανόρθωσης, ο τεχνικός διευθυντής Στέφανος Φτερακίδης.

«Πρωταρχικός στόχος για φέτος ήταν η επιστροφή στην Α’ Κατηγορία και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Το Κύπελλο είναι γιορτή, έτσι το βλέπουμε. Το ότι αποφύγαμε την Sabbianco Ανόρθωση στον ημιτελικό μας δίνει πιθανότητες για να αγωνιστούμε στον τελικό. Θα αντιμετωπίσουμε την ΕΝΑΒ που πρώτη φορά παίζει σε Final-4, έτσι πέρα από την τακτική πρέπει να διαχειριστούμε και τον ενθουσιασμό της ομάδας της Αγίας Βαρβάρας» δήλωσε ο προπονητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Ανδρέας Ανδρέου.

«Η πρόκρισή μας στο Final-4 είναι μια τεράστια επιτυχία που ήρθε μέσα από την σκληρή δουλειά που γίνεται τα τρία τελευταία χρόνια. Απέναντι στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας» είπε με τη σειρά του ο τεχνικός της ΕΝ Αγ. Βαρβάρας, Πάμπος Πέτρου.

«Πρώτα θέλουμε να απολαύσουμε τους αγώνες. Κάναμε τεράστια δουλειά από πέρσι για να κατακτήσουμε και τους δύο τίτλους και η διατήρησή τους είναι ακόμα πιο δύσκολη. Μακάρι να γίνουν τρεις καλοί αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος» είπε ο αρχηγός της Sabbianco Ανόρθωσης Ιούλιος Αργυρού.

«Δουλέψαμε σκληρά φέτος για την άνοδο. Περιμέναμε τα παιχνίδια του Κυπέλλου, πετύχαμε τον στόχο του Final-4. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες» είπε εκ μέρους των παικτών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ο Αντώνης Παπαγιάννης

Εκ μέρους της ΕΝΑΒ ο Χρίστος Βούρας ανέφερε: «Στόχος για φέτος ήταν να παίξουμε ωραίο χάντμπολ. Οι στόχοι έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό. Όπως είπε και ο προπονητής μου, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, όμως πιστεύουμε στην ομάδα και θα διεκδικήσομε όσες πιθανότητες μας αναλογούν».

Δεν παρέστησαν εκπρόσωποι από τον ΑΟ Κέντρου Νεότητας Αγίων Τριμιθιάς.