Το ΑΣ Λατσιά πήρε το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα που αποτέλεσε διαφήμιση για το Χάντμπολ το ΑΣ Λατσιά κέρδισε 43-42 την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΝ Αθηένου στο ντέρμπι της 20ης και τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος που έγινε την Κυριακή (17/4) στο κλειστό «Κυριάκος Πίσσης». Η ομάδα της Αθηένου, για την οποία ήταν η πρώτη φετινή ήττα, προηγήθηκε 24-20 στο ημίχρονο.

Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Παπά της Αθηένου με 25 γκολ ενώ για τις νικήτριες Ντιμιτρίεβιτς και Σολέα έβαλαν από 11 και η Εκατερινέσκου πρόσθεσε άλλα 9.

Στους άλλους δύο αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής τα αποτελέσματα ήταν ΑΟ Αραδίππου – Προοδευτικός 29-14 και ΑΟ ΚΝ Αγ.Τριμιθιάς – Πανελλήνιος 16-45.

Πάντως το Πρωτάθλημα Γυναικών δεν έχει ρίξει αυλαία αφού εκκρεμούν συνολικά έξι αγώνες για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Τη Μ. Τετάρτη (20/4 – 20:30) θα γίνει στον Άγιο Δομέτιο η αναμέτρηση Πανελλήνιος – ΑΟ Αραδίππου για την 9η Αγωνιστική. Οι άλλοι πέντε αγώνες δεν έχουν οριστεί ακόμα.

Οι αγώνες που εκκρεμούν είναι :

  • Πανελλήνιος – ΑΟ Αραδίππου (19η Αγων)
  • ΕΝ Αθηένου – Προοδευτικός Πάφου (17η Αγων)
  • ΑΣ Λατσιά – Πανελλήνιος (17η Αγων)
  • Πανελλήνιος – Προοδευτικός (13η Αγων)
  • ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς – Προοδευτικός Πάφου (11 Αγων)
  • Πανελλήνιος – ΑΟ Αραδίππου (9η Αγων).

Η απονομή του τροπαίου του πρωταθλητή θα γίνει μετά τον αγώνα της ΕΝ Αθηένου με τον Προοδευτικό.

Αγώνες Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών
Εν τω μεταξύ, το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου θα γίνουν οι πρώτοι προημιτελικοί του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών με τις ρεβάνς μια βδομάδα αργότερα και το Final-4 στις 20-22 Μαΐου. Τα ζευγάρια είναι ΕΝ Αθηένου – Πανελλήνιος, Προοδευτικός – ΑΣ Λατσιά και ΑΟ Αραδίππου – ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς. Στο F-4 θα προκριθούν οι τρεις νικήτριες και μια από τις χαμένες, κατόπιν κλήρωσης.