Την Παρασκευή (29/10) το Super Cup Γυναικών ανάμεσα σε Α.Σ. Λατσιά – Ε.Ν. Αθηένου

Την προσεχή Παρασκευή (29/10 – 19:00) Α.Σ. Λατσιά και Ε.Ν. Αθηένου διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στο Χάντμπολ Γυναικών. Το παιχνίδι θα γίνει στον Άγιο Δομέτιο. Η νταμπλούχος ομάδα των Λατσιών είναι η πολυνίκης ομάδα του θεσμού με 12 κατακτήσεις στην ιστορία της, εκ των οποίων οι εννιά συνεχόμενες (2011 – 2019). Σημειώνεται ότι το 2020 δεν διεξήχθη Super Cup καθώς δεν υπήρχε πρωταθλήτρια ομάδα αφού το Πρωτάθλημα Γυναικών ΟΠΑΠ διακόπηκε λόγω της πανδημίας.

Η Ένωση Νέων Αθηένου διεκδικεί το πρώτο Super Cup της ιστορίας της, ως φιναλίστ στον τελικό Κυπέλλου 2021, όπου είχε ηττηθεί με 25-23 από το Α.Σ. Λατσιά.

Οι δύο ομάδες ανοίγουν την αυλαία της σεζόν, για την οποία το Πρωτάθλημα Γυναικών ξεκινάει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή έξι ομάδων.

Αλλαγές στα ρόστερ

Η νταμπλούχος ομάδα των Λατσιών έχει νέο προπονητή στον πάγκο της τον Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος επιστρέφει μετά από τρεις σεζόν στην ομάδα, για να διαδεχθεί τον Απόστολο Μιχαήλ που αποχώρησε οικειοθελώς. Η πρώτη σκόρερ της ομάδας πέρσι Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου συνεχίζει την καριέρα της στην Ελλάδα, ενώ αποχώρησε από το ρόστερ και η Μαριάννα Χαραλάμπους για προσωπικούς λόγους. Απούσα για τους πρώτους μήνες της σεζόν θα είναι η Βραχίμη που τραυματίστηκε (ρήξη χιαστών) σε αγώνα της Εθνικής το περασμένο καλοκαίρι στο Κόσοβο.

Η ομάδα ενισχύθηκε με την επιστροφή της Άννι Εκατερινέσκου και της Μικαέλα Καντόρ.

Στην Αθηένου, ο Γιάννος Ιωάννου συνεχίζει στη θέση του προπονητή. Από το ρόστερ αποχώρησαν οι Γ. Κκαΐλα και η Καρούσου που έφυγαν για σπουδές στο εξωτερικό, ενώ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση η αρχηγός Αγγελική Διγενή λόγω τραυματισμού (ρήξη χιαστών). Η ομάδα ενισχύθηκε με την Μελίνα Ιερίδου από τον Πανελλήνιο.

Προετοιμασία μετ’ εμποδίων

Αμφότερες οι ομάδες προετοιμάστηκαν μετ’ εμποδίων για το ξεκίνημα της σεζόν, λόγω του προβλήματος με τα γήπεδά τους. Οι προπονήσεις στο Λύκειο Λατσιών γίνονταν μετ’ εμποδίων, ενώ το γήπεδο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έδρα σε επίσημους αγώνες καθώς δεν έχει άδεια. Η ομάδα των Λατσιών αναζητεί άδεια για τους εντός έδρας αγώνες του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Αθηένου για αρκετό καιρό δεν είχε γήπεδο προπόνησης καθώς τοποθετήθηκε νέος τάπητας στο γήπεδό της.