Μεγάλη πρόκριση του Παρνασσού στους «32»

Στους «32» του EHF European Cup προκρίθηκε ο Παρνασσός Στροβόλου αποκλείοντας την Raimond Sassari, η οποία είναι αήττητη στο ιταλικό πρωτάθλημα μετά από εννιά αγώνες. Η ομάδα του Στροβόλου μπορεί να έχασε 28-27 την Κυριακή (22/11) στο «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία», ωστόσο, χάρη στη νίκη με 29-25 το Σάββατο (21/11) η ομάδα του Στροβόλου είναι στους «32» για δεύτερη φορά στην ιστορία της – πρόπερσι είχε αποκλείσει τη Βελγική Estudiantes.

Και οι δύο αγώνες έγιναν στην Κύπρο αφού η επιδημιολογική εικόνα της Ιταλίας δεν επέτρεπε τη μετάβαση της κυπριακής ομάδας.

Με προίκα το +4 η ομάδα του Στροβόλου μπήκε στον αγώνα με στόχο να διατηρεί σκορ πρόκρισης και να φορτώσει με άγχος τους Ιταλούς που έψαχναν την ανατροπή. Στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει 15-12, όμως με υπερπροσπάθεια κατόρθωσε να μείνει σε απόσταση 3-4 τερμάτων στο β’ ημίχρονο. Βρέθηκε να χάνει 21-17 όμως μείωσε σε 23-22 στο 51ο λεπτό. Η πρόκριση κρίθηκε στο 26ο του Παρνασσού στο 58’, καθώς όχι μόνο ισοφάρισε (26-26) αλλά ξεπέρασε τα εκτός έδρας γκολ της Raimond Sassari κάτι σήμαινε ότι οι Ιταλοί έπρεπε να κερδίσουν με +5 για να προκριθούν.

Οι αγώνες των «32» θα γίνουν από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου και εκεί θα βρεθεί και η Sabbianco Ανόρθωση Αμμοχώστου η οποία απέκλεισε με δύο νίκες τη Τσέχικη Nove Veseli. Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη (25/11).

«Είναι μια ιστορική πρόκριση για τον Παρνασσό και το χάντμπολ στην Κύπρο, απέναντι σε μια τεράστια ομάδα. Παλέψαμε, μείναμε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος και προκριθήκαμε» δήλωσε μετά τον αγώνα ο πρόεδρος του Παρνασσού κ. Νικόλας Πίσσης.

«Στόχος μας ήταν όσο περνάει η ώρα να αυξάνουμε τις πιθανότητες μας. Να βάλουμε το άγχος σε αυτούς. Έχουν δέκα φορές μεγαλύτερο μπάτζετ. Όσο περνούσε η ώρα, ήταν υπέρ μας. Είναι μια τεράστια πρόκριση απέναντι σε μια πλήρως επαγγελματική ομάδα 6-7 ξένους, που κάνει 10 προπονήσεις τη βδομάδα, σε αντίθεση με εμάς που κάνουμε 4-5. Συγχαρητήρια και στην Ανόρθωση για την πρόκριση» σημείωσε ο τεχνικός του Παρνασσού κ. Σάββας Ζωγράφος.

Παρνασσός (Σ. Ζωγράφος) : Μιχαηλίδης 6, Στούμπης 6, Νικηφόρου 5, Παπακυπριανού 3, Εβδοκίμοφ 2, Δημοσθένους 2, Χριστοδούλου 2, Λάζαριν 1, Γιαννόπουλος, Χατζησωτηρίου, Κωνσταντίνου, Στυλιανού, Χατζηδάκις, Ταρτίος (τ), Ρούσσος (τ), Μακρής (τ).