H E.N. Αθηένου κατέκτησε το τουρνουά της ΚΟΧ

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο η Ένωση Νέων Αθηένου κατέκτησε το τουρνουά γυναικών με την επωνυμία «Η Γιορτή του Χάντμπολ», επικρατώντας 23-22 του CyView Αθλητικού Συλλόγου Λατσιών. Η διοργάνωση, στην οποία μετείχαν επίσης ο Πανελλήνιος και ο Αθλητικός Όμιλος Αραδίππου, αποτέλεσε τον προάγγελο του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών που θα ξεκινήσει το προσεχές Σάββατο, 21 Νοεμβρίου. Και οι τρεις αγώνες της διοργάνωσης έγιναν στον Άγιο Δομέτιο.

Ο τελικός υπήρξε μια πραγματική διαφήμιση του χάντμπολ. Η ομάδα της Αθηένου, η οποία τη σεζόν 2019-20 κατάκτησε το Κύπελλο ΟΠΑΠ Γυναικών το Μάρτιο, προηγήθηκε στο ημίχρονο με 12-11. Στο τελευταίο λεπτό το σκορ ήταν 22-22 με τα CyView Λατσιά να έχουν την τελευταία επίθεση. Έχασαν την μπάλα και η Παναγιώτα Φιάκου σκόραρε στο τελευταίο δευτερόλεπτο το έκτο της προσωπικό γκολ, που ήταν και αυτό το οποίο έκρινε τον αγώνα.

Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Μάγδα Παπά με 12 γκολ και συνολικά 21 στη διοργάνωση. Επτά γκολ πέτυχε στον τελικό για τα CyView Λατσιά η Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου.

Στον πρώτο ημιτελικό την Παρασκευή (13/11) τα CyView Λατσιά είχαν επικρατήσει με 24-18 του Πανελλήνιου, με πρώτες σκόρερ τις Χαραλάμπους και Δημητρίεβιτς. Το Σάββατο (14/11) η Ε.Ν. Αθηένου κέρδισε 29-23 τον Α.Ο. Αραδίππου, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών.

Όλοι οι αγώνες έγιναν κεκλεισμένων των θυρών λόγω των περιοριστικών μέτρων του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο Πανελλήνιος φιλοξενεί την ΕΝ Αθηένου και ο Προοδευτικός Πάφου τον Α.Ο. Αραδίππου. Ρεπό έχουν τα CyView Λατσιά.