Κληρώσεις Πρωταθλημάτων Γυναικών, Β’ Κατηγορίας Ανδρών και Νέων Ανδρών U19

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης (10/11) στο Ολυμπιακό Μέγαρο οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων Γυναικών, Ανδρών Β’ Κατηγορίας και Νέων Ανδρών U19 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης. Τα πρωταθλήματα Γυναικών και Ανδρών Β’ Κατηγορίας θα ξεκινήσουν το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, ενώ μια βδομάδα αργότερα θα κάνει πρεμιέρα των Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών U19.

Πρωτάθλημα Γυναικών

Μετέχουν πέντε ομάδες και συγκεκριμένα CyView Λατσιά, Πανελλήνιος, Ε.Ν. Αθηένου, Α.Ο. Αραδίππου και Προοδευτικός Πάφου. Στην πρώτη αγωνιστική θα γίνουν οι αγώνες Πανελλήνιος – Αθηένου και Προοδευτικός – Αραδίππου, ενώ ρεπό έχουν τα CyView Λατσιά.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσης. Στην πρώτη φάση θα παίξουν όλοι με όλους, από δύο φορές (μια φορά σε κάθε έδρα). Στη δεύτερη φάση θα αγωνιστεί η πρώτη ομάδα με την τέταρτη και η δεύτερη με την τρίτη, μεταφέροντας τις νίκες της πρώτης φάσης. Οι ομάδες που θα φτάσουν στις τρεις νίκες θα παίξουν στους τελικούς και οι χαμένους στους αγώνες για τις θέσεις 3-4. Διαβάθμιση δεν υπάρχει.

Το προσεχές τριήμερο 13-15 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το τουρνουά «Η Γιορτή του Χάντμπολ – Ladies Edition». Οι ημιτελικοί είναι CyView Λατσιά – Πανελλήνιος (13/11 – 19:00) και Α. Ο. Αραδίππου – Ε.Ν. Αθηένου (14/11 – 17:00). Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή στις 17:00. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Αγίου Δομετίου.

Πρωτάθλημα Ανδρών Β’ Κατηγορίας

Η Β’ Κατηγορία των Ανδρών είναι το πρωτάθλημα της ΚΟΧ με τη μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς μετέχουν οκτώ ομάδες και συγκεκριμένα Μαυρομμάτης Αγίου Παύλου, Α.Ο. Ανθούπολης, ΘΟΙ Αυγόρου, Ελληνισμός Ακακίου, Α.Ο. Αραδίππου, Ε.Ν. Αγίας Βαρβάρας. Πανελλήνιος και Απόλλων Αγίου Παύλου. Τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής είναι:

Ελληνισμός Ακακίου – Ε.Ν. Αγίας Βαρβάρας

Απόλλων Αγίου Παύλου – Α.Ο. Ανθούπολης

Μαυρομμάτης Αγίου Παύλου – ΘΟΙ Αυγόρου

Α.Ο. Αραδίππου – Πανελλήνιος

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μια φάση 14 αγωνιστικών καθώς όλοι θα παίξουν με όλους, από δύο φορές. Οι δύο πρώτες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών της περιόδου 2021-22.

Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών U19

Αρχίζει το Σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου και σε αυτό θα λάβουν μέρος οι ομάδες Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Α.Ο. Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς, ΑΠΟΕΛ και Παρνασσός Στροβόλου. Στην πρεμιέρα θα παίξουν Παρνασσός – Κ. Ν. Αγίων Τριμιθιάς και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο – ΑΠΟΕΛ.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μια φάση τριών γύρων και συνολικά εννιά αγωνιστικών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην πρώτη θέση, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μετά από αγώνα μπαράζ.