Τα φώτα στο Λύκειο Στροβόλου – Ο ΑΠΟΕΛ «τσεκάρει» την πρωτιά της Α’ φάσης

Η εντός έδρας νίκη του ΘΟΪ Αυγόρου επί του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ «έβαλε φωτιά» στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ ανδρών Β’ κατηγορίας. Ο σύλλογος της Ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή 16/2 με σκορ 26-25 των γαλαζοκιτρίνων, στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου και μείωσε τη διαφορά στη νίκη (δίποντο). Παράλληλα έβαλε τέρμα στο εκπληκτικό σερί της ομάδας του Αντρέα Σοφοκλεόυς με 8 διαδοχικές επιτυχίες σε ισάριθμα παιχνίδια. Επιπλέον, το ενδεχόμενο ανατροπής της βαθμολογικής κατάταξης είναι δυνητικά πιθανό καθώς με ένα αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση της πρώτης η φάσης η διαφορά των δύο προπορευόμενων βρίσκεται στο δίποντο και ως εκ τούτου με στραβοπάτημα του ΑΠΟΕΛ το ΘΟΪ ελπίζει βάσιμα για την κατάληψη της κορυφής. Βέβαια με τα όσα έχει δείξει ο ΑΠΟΕΛ μέχρι τώρα, πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο σύλλογος της Λευκωσίας τα λέει με τον Μαυρομμάτη Αγίου Παύλου και μέχρι τώρα επέδειξε τρομερή συνέπεια στις εμφανίσεις του.

Επομένως την Παρασκευή 21/2, θα κριθούν τα πάντα καθώς ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί στις 20:15 στο Λύκειο Στροβόλου τον Μαυρομμάτη Αγίου Παύλου και με νίκη κλειδώνει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Β’ κατηγορίας. Στον άλλο αγώνα, το ΘΟΪ Αυγόρου εκστρατεύει στο Γυμνάσιο Ακακίου (20:00) εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπο με τον τοπικό Ελληνισμό. Ζητούμενο για τους φιλοξενούμενους η επικράτηση και η ήττα του ΑΠΟΕΛ, έχοντας παράλληλα ευνοϊκή διαφορά τερμάτων μιας και στα μεταξύ τους παιχνίδια υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Μετρούν αμφότεροι από μία νίκη με ένα γκολ διαφορά. Για τον αγώνα στο Λύκειο Στροβόλου και τη μέχρι στιγμής εξέλιξη του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ μας μίλησε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ, Φρίξος Γαβριηλίδης: «Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας για το ήθος και την αξιοπρέπεια τους. Μέχρι στιγμής είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αγωνιζόμαστε απέναντι στον Μαυρομμάτη και φυσικά στοχεύουμε στη νίκη, ώστε να κλείσουμε θετικά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αναμένουμε με ανυπομονησία τα παιχνίδια των play-offs. Σκοπός μας είναι αναμφίβολα η κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένος ο μεγάλος αγώνας για μία θέση στην τετράδα ανάμεσα σε Α.Ο Ανθούπολης και Ε.Ν Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος θα λάβει χώρα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Στους 6 βαθμούς βρίσκονται οι γηπεδούχοι, με δύο βαθμούς λιγότερους ακολουθεί η Ένωση. Να σημειωθεί ότι στη β’ φάση διασταυρώνεται ο πρώτος στην βαθμολογία με τον τέταρτο, ο δεύτερος με τον τρίτο και αυτός που θα φτάσει πρώτος στις τρεις νίκες παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.