Οι πρωταγωνιστές του χάντμπολ τιμήθηκαν σε μια λαμπρή γιορτή στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου άνηκε ολοκληρωτικά στους χειροσφαιριστές και τις χειροσφαιρίστριες που έλαμψαν δια της παρουσίας τη χρονιά που μας πέρασε. Η Κυπριακή Ομοσπονδία χειροσφαίρισης βράβευσε τους κορυφαίους της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των μεγάλων αθλητικών θεσμικών οργάνων του κράτους. Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου και είχε ως μεγαλύτερο και διαχρονικό συμπαραστάτη την ΟΠΑΠ Κύπρου.
Η πολυαναμενόμενη ετήσια γιορτή βραβεύσεων του χάντμπολ, έλαβε χώρα στη σκιά του θανάτου του Ουράνιου Ιωαννίδη, στυλοβάτη του Κυπριακού αθλητισμού. Παράλληλα, η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, πέραν από τους πολυτιμότερους της χρονιάς τίμησε και ανθρώπους του χάντμπολ, για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά τους προς το άθλημα. Πρόκειται για τους Δημητράκη Σταύρου (πρώην πρόεδρος ΣΠΕ Στροβόλου) Ανδρέα Ελευθεριάδη (πρώην πρόεδρος Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Kύπρου) Δρ. Μιχάλης Παπαγρηγορίου (πρώην πρόεδρος Αθλητικού Ομίλου Αραδίππου). Επιπλέον έγινε μεταθανάτιος τιμητική βράβευση στη Λουκία Φωτίου, πρώην πρόεδρο του σωματείου Ακριτών Ποταμιάς για τον ίδιο λόγο.
Οι χειροσφαιριστές/ιες που αποδείχθηκαν καθοριστικοί στην προσπάθεια των ομάδων τους για κατάκτηση τίτλων κλήθηκαν στο βήμα για να παραλάβουν τα έπαθλά τους. Ο Γιώργος Παπακυπριανού του Παρνασσού Στροβόλου και η Γιαννούλα Σούσου του Α.Σ. Λατσιά δέχθηκαν το πιο ζεστό χειροκρότημα για το λιθαράκι που έβαλαν, στηρίζοντας την ομάδα τους στο δρόμο προς το «σκήπτρο». Οι «φύλακες-άγγελοι» είχαν επίσης την τιμητική τους. Άντρια Τάκη και Δημήτριος Ταρτίος διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των ομάδων τους (Παρνασσός και Α.Σ. Λατσιά) και ως εκ τούτου βραβεύτηκαν αμφότεροι.
Χαράλαμπος Σοφοκλέους, Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου και Πέτρος Προκοπίου, ήταν τα πιο παραγωγικά «βιολιά», των τριών διοργανώσεων της ΚΟΧ (Άνδρες, Γυναίκες, Β’ Κατηγορίας) και γι’ αυτό τιμήθηκαν με το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Μεταξύ άλλων, έγιναν βραβεύσεις για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα του beach handball. Οι ομάδες που ξεχώρισαν για το ήθους τους παρέλαβαν επίσης τα έπαθλά τους. Πρόκειται για τους Μαυρομμάτη Αγίου Παύλου, Αθλητικό Όμιλο Αραδίππου και τον Ελληνισμό Ακακίου.
Εν κατακλείδι, να σημειωθεί ότι έγιναν βραβεύσεις για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΚΟΧ. Τη βραδιά παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρίνα Αργυρού.