Για να ανοίξουμε τον «ασκό» των επιτυχιών με Φινλανδία

Η Εθνική μας ομάδα θα επιδιώξει στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων να γίνει νικηφόρο σημείο στροφής
Την πρώτη της νίκη θα προσπαθήσει να πετύχει η Εθνική μας ομάδα, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021. Οι διεθνείς μας μονομαχούν με την Φινλανδία στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» το απόγευμα της Κυριακής (12/1 – 17:00) και θέλουν στην 6η και τελευταία αγωνιστική του θεσμού να δουν τους δύο πρώτους βαθμούς να μπαίνουν στη συγκομιδή τους. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει ο αγώνας να είναι προάγγελος των αναμετρήσεων με το Βέλγιο που θα ακολουθήσουν στις 15 και 19 του μήνα, όπου διακυβεύεται πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εκεί που κρίνεται τοι εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Συνεπώς, οι χειροσφαιριστές του Αντρέα Αντρέου κατέρχονται με απόλυτη σοβαρότητα, στην εντός έδρας αναμέτρηση, η οποία θα είναι αναντίλεκτα ζωτική από πλευράς ψυχολογίας και νοοτροπίας, ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Να σημειωθεί πως η βαθμολογική συγκομιδή του αντιπάλου δεν του επιτρέπει να κυνηγήσει την πρόκριση (σ.σ. 5 βαθμούς), ως εκ τούτου θα διεξαχθεί ένας αγώνας χωρίς σκοπιμότητες κάτι που προδιαγράφει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

Η Εθνική μας προέρχεται από εκτός έδρας ήττα στην Κοζάνη, από την αντίστοιχη της Ελλάδας με 30-16, ενώ οι Φινλανδοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 26-26 στο Ισραήλ απέναντι το συγκρότημα του Μπουτένκο. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν δύο νίκες μία ισοπαλία και δύο ήττες στον όμιλο. Στον αντίποδα, η ομάδα μας έχει αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων.

Η αποστολή:
Νούγκοβιτς, Χριστοδούλου Γ. , Παρασκευά , Δημοσθένους , Αργυρού Ι. , Ιωάννου Αναστ., Κωνσταντίνου, Στυλιανού , Χριστοδούλου Γ., Ιωάννου Κ., Αργυρού Χ., Τζούβας , Χαραλάμπους, Κυπριανού , Ιωάννου Αντ., Μηνά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγώνες)
1. Ελλάδα 8 (151-113)
2. Ισραήλ 7 (145-128)
3. Φινλανδία 5 (142-143)
4. Κύπρος 0 (98-152)