Στη 2η θέση η Αθηένου, πρώτη νίκη για Πανελλήνιο

Η Ε.Ν Αθηένου κέρδισε τον Α.Ο Αραδίππου και ο Πανελλήνιος Λευκωσίας τον Προοδευτικό Πάφου για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Γυναικών. Ρεπό είχε η πρωτοπόρος ομάδα των Λατσιών.

Φόρτσαρε στην επανάληψη

Η Ε.Ν Αθηένου κέρδισε εντός έδρας τον Α.Ο Αραδίππου με 32-22 και πλέον ισοβαθμεί με την αντίπαλο της στη 2η θέση με 4 βαθμούς, αλλά με παιχνίδι λιγότερο.

Στο 1ο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με τις δυο ομάδες να είναι συνεχώς κοντά στο σκορ. Η Αθηένου είχε ελαφρύ προβάδισμα, αλλά σχεδόν σε όλα τα τέρματα της, η Αραδίππου είχε απάντηση, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια με το 13-11 υπέρ της.

Στο 2ο ημίχρονο, η γηπεδούχος ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο. Είχε τρομερή αποτελεσματικότητα στην επίθεση και σε συνδυασμό της καλής αμυντικής λειτουργίας, πανηγύρισε τη 2η νίκη της στο πρωτάθλημα με 32-22.

Η Μάγδα Παπά ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και σημείωσε 14 τέρματα για την Αθηένου, η Στυλιανή Καρούσου 5 και οι Παναγιώτα Φιάκκου και Ελένη Γαστρινάκη από 4.

Για τις φιλοξενούμενες, η Αντωνία Αντωνίου σκόραρε 8 φορές, ενώ η Άντρια Αντωνίου και η Μαργαρίτα Ευθυμίου από 4.

Πρώτη νίκη για τον Πανελλήνιο

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Πανελλήνιος Λευκωσίας και ξεκόλλησε από το μηδέν. Κέρδισε τον Προοδευτικό Πάφου στο κοινοτικό Αγίου Δομετίου με 32-20 και άφησε την παφιακή ομάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς πόντο.

Οι γηπεδούχες μπήκαν πολύ καλύτερα στο παρκέ και έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό. Προηγήθηκαν με 15-10 στο 1ο ημίχρονο και έκαναν το έργο τους ευκολότερο στην επανάληψη.

Στο 2ο ημίχρονο ο Πανελλήνιος εκτός από το γερό προβάδισμα, είχε και τη ψυχολογία με το μέρος του κάτι που βοήθησε τις παίχτριες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Όσο παιρνούσε ο χρόνος, η νικήτρια ομάδα ανέβαζε τη διαφορά και στο τέλος επικράτησε με 32-20.

Οι Λητώ Έλληνα και Νατάσα Σιακαλλή πέτυχαν από 6 τέρματα για τον Πανελλήνιο, ενώ η Έλενα Μιράχη 5.

Για την παφιακή ομάδα, η Μαρίνα Μόρφου σημείωσε 5 γκολ και οι Γεωργία Κκέλη και Άντρια Φιλίππου από 4.