Ξέφυγε ο Παρνασσός, ανέβηκε 2ο το Ευρωπαϊκό

Ο Παρνασσός Στροβόλου κέρδισε το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης την Ανόρθωσης και άνοιξε τη διαφορά από το 2ο  πλέον Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στους 3 βαθμούς. Η Αραδίππου πανηγύρισε την πρώτη της νίκη.

«Περίπατο» στην Αραδίππου

Πολύ εύκολο ήταν το πέρασμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου από την Αραδίππου την περασμένη Πέμπτη. Κέρδισε με 10-32 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής.

Οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετώπισαν την παραμικρή αντίσταση. Έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο 1ο ημίχρονο, όπου δέχθηκαν μόλις 2 γκολ και σε συνδυασμό των 16 που σημείωσαν πήγαν στα αποδυτήρια με τεράστιο προβάδισμα (02-16).

Στην επανάληψη δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Οι παίχτες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου σημείωσαν ακόμη 16 γκολ και πανηγύρισαν μια από τις πιο εύκολες νίκες τους στο φετινό πρωτάθλημα με 10-32.

Οι φιλοξενούμενοι χρησιμοποίησαν 16 παίχτες και σκόραραν οι 13. Πρώτοι σκόρερ αναδείχθηκαν οι Κώστας Μπακατσέλος και Λούκας Παρασκευά με 4 γκολ και ακολούθησαν οι Ξένιος Κυπριανού, Χρίστος Χρυσάνθου, Χριστόφορος Τσακουρίδης και Ιάκωβος Λαφαζάνος με 3.

Για τον Α.Ο Αραδίππου, ο Κυριάκος Αρκαδίου πέτυχε 3 γκολ και οι Κωνσταντίνος Χαραλάμπους και Nicolas Shodder από 2.

Πρώτη νίκη για το Κ.Ν Αγιών Τριμιθιάς

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε το Κ.Ν Αγιών Τριμιθιάς, απέναντι στον Προοδευτικό Πάφου με 29-24. Η νικήτρια ομάδα παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 3 βαθμούς, ένα λιγότερο από τον Προοδευτικό και τον Α.Ο Αραδίππου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκαν 6-0 στο 15ο λεπτό, ωστόσο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η παφιακή ομάδα επέστρεψε και μείωσε στα δυο γκολ (14-12).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Προοδευτικός ισοφάρισε σε 14-14 και στη συνέχεια οι δυο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ. Ωστόσο προς το τέλος του αγώνα το Κ.Ν Αγιών Τριμιθιάς ξέφυγε του Προοδευτικού (που είχε πολλές απουσίες και δέχθηκε απευθείας κόκκινη στο 39’ ) και πανηγυρίσε τη νίκη με 29-24.

Ο Γιώργος Γιωργαλλής ήταν ο πρώτος σκόρερ της νικήτριας ομάδας, αλλά και του αγώνα με 8 γκολ. Ο Νικόλας Καρκαλάτος σημείωσε 5 τέρματα και οι Άγγελος Λεωνίδου, Δαυίδ Πέτρου και Ονούφριος Τζουβάς από 4.

Για την παφιακή ομάδα, οι Ηλιάν Κωνσταντίνου και Θωμάς Θεοδώρου έστειλαν από 5 φορές την μπάλα στα δίχτυα και ο Χρήστος Λάσκος 4.

Άνοιξε τη διαφορά ο Παρνασσός

Ο Παρνασσός Στροβόλου ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τη Sabbianco Ανόρθωση. Κέρδισε στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου με 29-24 και ξέφυγε στο +4 από την «Κυρία», η οποία οπισθοχώρησε στην 3η θέση, με ένα βαθμό λιγότερο από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Το παιχνίδι στο Αυγόρου ήταν συναρπαστικό, αντάξιο της δυναμικής των δυο ομάδων, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με την εμπειρία και τη ψυχραιμία τους σε καίρια σημεία του αγώνα, πήραν το σπουδαίο διπλό.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ και καμία δεν μπόρεσε να επιβληθεί του αντιπάλου της. Ο Παρνασσός πήγε με μικρό προβάδισμα στα αποδυτήρια του ημιχρόνου με 13-15.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα τους και δεν επέτρεψαν στην Ανόρθωση να κάνει το παιχνίδι της. Σταδιακά ανέβαζαν τη διαφορά και στο τέλος κέρδισαν με 24-29.

Ο Γιώργος Παπακυπριανού πέτυχε 10 τέρματα για τον Παρνασσό, ο Βασίλης Δημοσθένους τα μισά (5) και ο Δημήτρης Στουμπής 4.

Για την ομάδα της Αμμοχώστου πρώτος σκόρερ ήταν ο Ιούλιος Αργυρού με 8 γκολ και ακολούθησε ο Nebojsa Vojinovic με 6. Οι Darko Pavlovic  και Κωνσταντίνος Μιχαήλ σκόραραν από τρεις φορές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Α.Ο Αραδίππου-Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 10-32

Κ.Ν Αγίων Τριμιθιάς-Προοδευτικός Πάφου 29-24

Sabbianco Ανόρθωση-Παρνασσός 24-29