Αναλλοίωτη η κορυφή, εύκολες νίκες για τα φαβορί

Με νίκες προχώρησαν οι προπορευόμενες ομάδες του πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης. Παρνασσός, Sabbianco Ανόρθωση και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ξεκίνησαν επιτυχώς το Β΄γύρο και παρέμειναν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι δυο πρώτες απολαμβάνουν την κορυφή και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ακολουθεί στην 3η θέση. Στα αξιοσημείωτα της 6ης αγωνιστικής είναι ότι από οι νικήτριες ομάδες είχαν από 11 διαφορετικούς σκόρερ.

Εύκολο απόγευμα

Εύκολο απόγευμα είχε στην Πάφο ο Παρνασσός. Η ομάδα του Στροβόλου κέρδισε τον Προοδευτικό στην αίθουσα “Αφροδίτη” με 25-34 και συνέχισε την αήττητη πορεία της.

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον 1ο ημίχρονο, πήραν από νωρίς το προβάδισμα και μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ήταν μπροστά με 8-18.

Στην επανάληψη έγινε πολύ καλό παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να προσφέρουν αρκετά γκολ. Ο Παρνασσός διατήρησε το προβάδισμα που απέκτησε από το 1ο ημίχρονο και κέρδισε με 25-34.

Για τους νικητές ο Νέαρχος Μιχαηλίδης πέτυχε 5 γκολ, ενώ οι Ανδρέας Φωτίου, Γιώργος Παπακυπριανού και Lazzarin Davide από 4.

Ο Παναγιώτης Χριστοδούλου σκόραρε 7 φορές και ο Χρίστος Δίπλαρος 6 για τους γηπεδούχους.

Συνέχισε με φόρα

Με φόρα από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι κόντρα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, η Sabbianco Ανόρθωση δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Α.Ο Αραδίππου και κέρδισε εύκολα με 39-23 στην τεχνική Σχολή Αυγόρου.

Η ομάδα της Αμμοχώστου προηγήθηκε από τα πρώτα λεπτά και όσο περνούσε ο χρόνος δημιουργούσε διαφορά. Πήγε στα αποδυτήρια με το 17-09 και έβαλε γερές βάσεις για ακόμη μια επιτυχία.

Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι χρησιμοποίησαν όλους τους παίχτες τους, αλλά δεν άλλαξαν τη φιλοσοφία τους. Έπαιξαν ακόμη πιο επιθετικά και πέτυχαν 22 γκολ, ενώ σ΄αυτόν το ρυθμό ευνοήθηκαν και οι φιλοξενούμενοι που αγωνίστηκαν απελευθερωμένα και σκόραραν 14 φορές, με την Ανόρθωση να κερδίζει με 39-23.

Οι γηπεδούχοι είχαν για πρώτους σκόρερ τους Χρίστο Αργυρού με 8 γκολ, Νικόλα Γεωργίου με 6 και τον Στέφανο Φτερακίδης με 5.

Ο Νικόλας Σιώτερ πέτυχε 8 γκολ, ο Κωνσταντίνος Χαραλάμπους 7 και ο Γεώργιος Μιχαήλ 6 για την Αραδίππου.

Επέστρεψε στις νίκες

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς κέρδισε εκτός έδρας το Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς με 17-29.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν ανεπηρέαστοι από την πρόσφατη ήττα από την Ανόρθωση και επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, ήταν καλύτερο από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ακόμη και όταν δημιούργησε μεγάλη διαφορά, συνέχισε το ίδιο σοβαρά και συγκεντρωμένα.

Στο ημίχρονο προηγείτο με νταμπλ σκορ, 7-14 και πανηγύρισε τη νίκη με 17-29.

Ο Χρίστος Χρυσάνθου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα με 9 γκολ, ενώ οι Βασίλης Τορνικίδης, Χριστόφορος Τσακουρίδης και Γεώργιος Στυλιανού από 3.

Το Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς είχε για πρώτο σκόρερ τον Ιωάννη Ιωαννίδη με 6 γκολ και ακολούθησε ο Νικόλας Καρκαλάτος με 4.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Προοδευτικός-Παρνασσός 25-34

Sabbianco Ανόρθωση- Α.Ο. Αραδίππου 39-23

Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς-Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 17-29