Κέρδισαν τα φαβορί

Με νίκες των φαβορί συνεχίστηκε η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ανδρών. Παρνασσός, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Sabbianco Ανόρθωση, συνέχισαν νικηφόρα.

Εύκολα ο πρωτοπόρος
Ο πρωτοπόρος Παρνασσός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Α.Ο Αραδίππου. Η ομάδα του Στροβόλου κέρδισε με 40-19 και συνέχισε την αήττητη πορεία του.

Η νικήτρια ομάδα κυριάρχησε σε όλο το παιχνίδι. Μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 23-9, εξέλιξη που επέτρεψε στην τεχνική ηγεσία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίχτες. Στην επανάληψη ο Παρνασσός ήταν και πάλι ανώτερος του αντιπάλου του και κέρδισε με 40-19.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι για τους νικητές σκόραραν οι 13 από τους 16 παίχτες, με πρώτο σκόρερ να αναδεικνύεται ο Lazzarin Davide με 7 γκολ. Ο Γιώργος Παπακυπριανού πέτυχε 6 τέρματα και ο Νεκτάριος Στυλιανού 5.

Για την ομάδα της Αραδίππου ο Κωνσταντίνος Χαραλάμπους σκόραρε 6 φορές, ο Nicolas Schodder 5 και ο Γεώργιος Μιχαήλ 4.

Δυσκολεύτηκε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο
Δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει την εκτός έδρας νίκη το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο απέναντι στον Προοδευτικό Πάφου με 22-26.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι και για αυτό έπαιξε ρόλο η μαχητικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 1ο ημίχρονο έβαλαν πάρα πολύ δύσκολα στον αντίπαλο τους και πήγαν στα αποδυτήρια με το 15-14 υπέρ τους.

Στο 2ο ημίχρονο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο παρουσιάστηκε βελτιωμένο, κυρίως αμυντικά, περιόρισε την επιθετικότητα του Προοδευτικού και σε συνδυασμό με την ευστοχία των παιχτών του κέρδισε με 22-26.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Χριστόφορος Τσακουρίδης και Ευάγγελος Κώστα που σημείωσαν από 5 γκολ, ενώ ο Λουκάς Παρασκευά πέτυχε 4.

Μεγάλο παιχνίδι για τους γηπεδούχους έκαναν οι Χαράλαμπος Σοφοκλέους και Παναγιώτης Χριστοδούλου που σκόραραν 8 και 7 φορές αντίστοιχα.

Ανέβηκε και «καθάρισε» η Ανόρθωση
Η Sabbianco Ανόρθωση δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Κ.Ν Αγ. Τριμιθιας, ωστόσο στην επανάληψη αύξησε τη διαφορά της και κέρδισε σχετικά εύκολα με 28-35.

Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά καλοί και ανταγωνιστικοί στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης και δεν επέτρεψαν στην Ανόρθωση να ξεφύγει στο σκορ. Η “Κυρία” πήγε στην ανάπαυλα για το ημίχρονο με το 14-16, αλλά στη συνέχεια διεύρυνε το προβάδισμα της και έφτασε σε μια σχετικά εύκολη επικράτηση.

Ο Ιούλιος Αργυρού έστειλε 9 φορές την μπάλα στα δίχτυα, Nebojsa Vojinovic 6 και οι Λεοντίου Ορέστης και Κωνσταντίνος Μιχαήλ από 4.

Για τους γηπεδούχους ο Νικόλας Καρκαλάτος σημείωσε 11 γκολ και ο Κωνσταντίνος Κεραμίδας πέτυχε 5 τέρματα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Παρνασσός Στροβόλου-Α.Ο Αραδίππου 40-19

Προοδευτικό Πάφου-Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 22-26

Κ.Ν Αγ. Τριμιθιας-Sabbianco Ανόρθωση 28-35